Hulp bij verkoop grote verzameling

De plek om jouw 'haves' en 'wants' lijst te plaatsen. In dit forum kun je Magic: the Gathering kaarten met anderen ruilen.

Moderator: Admins & Moderators

Plaats reactie
Pierre62
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: di dec 20, 2016 9:13 pm

Hulp bij verkoop grote verzameling

Bericht door Pierre62 » di dec 20, 2016 9:28 pm

Dag allen.

Ik heb jaren geleden voor mijn zoon Magic kaarten gekocht. De bedoeling was dat hij de verzameling mee zou nemen als hij de deur uit zou gaan. Helaas leeft mijn zoon niet meer en zit ik nog wel met de verzameling.

Ik ben op zoek naar iemand die kan helpen met alles in beeld te brengen zodat ik het kan verkopen.
Ik wil 25% van de opbrengst met een maximum van 500 € hiervoor geven.

Ik ben benieuwd of iemand mij kan helpen.
Ik woon in Alkmaar.

Pierre

Gebruikersavatar
pi
Archmage
Berichten: 9181
Lid geworden op: ma apr 01, 2002 11:00 am
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Hulp bij verkoop grote verzameling

Bericht door pi » vr dec 23, 2016 4:50 pm

Als eerste, wat vervelend van je zoon.

Ik zou hiermee kunnen helpen. Eventueel zou ik ook geintresseerd kunnen zijn in de verzameling overnemen. Dit klinkt natuurlijk een beetje tegenstrijdig: als ik het help uitzoeken dan kan ik ook kaarten expres er niet uithalen als zijnde duurder. Persoonlijk geloof ik in hier eerlijk in zijn want ik heb veel liever dat je anderen vertelt dat je zo goed geholpen bent en dat die vervolgens ook naar mij toekomen dan dat ik een slechte reputatie zou krijgen hierdoor. Vanuit mijn perspectief zou een bedrag voor het helpen uitzoeken een leuke korting op de verzameling kunnen zijn en ik kan aangeven wat voor bedragen in mijn ogen haalbaar zouden zijn afhankelijk van de manier van verkopen en dan kun je zelf beslissen in hoeverre mijn bod redelijk is (kaarten los verkopen levert bijvoorbeeld meer op dan de verzameling als geheel, maar kost meer tijd en werk).

Het is misschien handig om eerst wat algemeen advies te geven en hiervoor heb ik op dit forum een artikel geschreven:
http://magicforums.nl/viewtopic.php?f=29&t=5459

Als je aangeeft dat je 25% van de opbrengst over hebt voor het helpen in beeld brengen van de verzameling en je een maximum daarvoor aangeeft van €500 dan geeft mij dat het gevoel dat je zelf verwacht dat de verzameling wel eens in de buurt van €2000 of hoger zou kunnen zitten. Dit is zeker niet onmogelijk, maar dit zou wel een behoorlijke verzameling zijn, zeker een stuk groter dan de 5.000-10.000 kaarten verzamelingen die meestal aangeboden worden. Ik zou ergens tussen de 25.000 a 50.000 kaarten verwachten in de buurt van die prijs, of eventueel buiten verhouding veel dure. Is deze schatting van het aantal kaarten ongeveer in de juiste buurt? Ik kan me voorstellen dat je ze niet allemaal wilt tellen: een stapel van 1 cm hoog bevat ongeveer 35 kaarten of van een foto van de verzameling kan ik ook een aardig idee krijgen van waar we het over hebben (het hoeft niet heel precies te zijn, ik wil meer het verschil kunnen zien tussen 2.000 en 20.000 kaarten).

Het zou voor mij belangrijk zijn om vantevoren een beetje een idee te hebben van waar we het over hebben, ik moet namelijk wel een auto regelen en als het blijkt om een relatief kleine verzameling te gaan is het misschien niet de moeite. Als je het hier langs zou brengen (Amsterdam) is het natuurlijk al een stuk makkelijker. Anders kunnen we misschien ook een soort minimum afspreken gebasseerd op mijn kosten om bij jou te komen en de tijd voor het uitzoeken.

Als ik heel eerlijk ben: 25% klinkt als best veel voor alleen uitzoeken zodat je het kan verkopen, maar is wel afhankelijk van wat je daar precies voor terug verwacht. Misschien is het handig om hier over te denken.

Mijn achtergrond: ik heb natuurlijk het eerder genoemde artikel geschreven en ben eigenaar van dit forum, daarnaast speel ik nu zo'n 19 jaar, heb ik in die tijd zo'n 15-20 verzamelingen op waarde geschat / overgenomen (ook in deze buurt van waarde / er boven) en ik schrijf artikelen voor http://QuietSpeculation.com, de grootste website voor wat betreft de handel in Magic. Ik heb zelf meer dan 95% van de verschillende Magic kaarten in mijn collectie.
Je kunt een bijdrage doen aan de kosten van dit forum via deze link.

Pierre62
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: di dec 20, 2016 9:13 pm

Re: Hulp bij verkoop grote verzameling

Bericht door Pierre62 » za dec 24, 2016 11:34 am

Kun je mij een bericht in privé sturen?

Pierre

Gebruikersavatar
pi
Archmage
Berichten: 9181
Lid geworden op: ma apr 01, 2002 11:00 am
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Hulp bij verkoop grote verzameling

Bericht door pi » za dec 24, 2016 2:50 pm

Gedaan.
Je kunt een bijdrage doen aan de kosten van dit forum via deze link.

Plaats reactie