Heroic trigger gaat af ondanks counter?

Vragen over Magic: the Gathering? Of kom je ergens niet uit? Stel hier je vragen met betrekking tot de spelregels van Magic the Gathering.
wizardofossAvatar gebruiker
Adept
 
Berichten: 217
Geregistreerd: di feb 24, 2009 2:43 pm
Woonplaats: Oss

Heroic trigger gaat af ondanks counter?

Berichtdoor wizardofoss » do aug 21, 2014 1:15 pm

Nog een vraag m.b.t. het heroic keyword: als de spell die je heroic creature target gecountered wordt, gaat de heroic trigger dan nog steeds af?
Concreet voorbeeld: ik ik speel Dynacharge op mijn Akroan Crusader, de Dynacharge loopt echter tegen een Dissolve aan.
De tekst op de crusader: "Heroic — Whenever you cast a spell that targets Akroan Crusader, put a 1/1 red Soldier creature token with haste onto the battlefield."
Ik zou dus denken dat ik mijn soldier token wel krijg ondanks de counter, maar het zou prettig zijn als dat even door de geleerden hier bevestigd kan worden.

JibzAvatar gebruiker
Wizard
 
Berichten: 1086
Geregistreerd: di maart 16, 2010 8:35 pm
Woonplaats: Leiden

Re: Heroic trigger gaat af ondanks counter?

Berichtdoor Jibz » do aug 21, 2014 2:25 pm

"Cast" betekent hetzelfde als "play", namelijk de cost betalen, de kaart revealen uit je hand, targets kiezen, en de spell de stack opgooien. Of hij resolvet of niet, maakt daar niet voor uit. Dus ook als de spell gecountered wordt, heb je hem wel gecast.
By the time you finish reading this, you might realise that you have just wasted 2 to 5 seconds of your life.

wizardofossAvatar gebruiker
Adept
 
Berichten: 217
Geregistreerd: di feb 24, 2009 2:43 pm
Woonplaats: Oss

Re: Heroic trigger gaat af ondanks counter?

Berichtdoor wizardofoss » do aug 21, 2014 3:22 pm

Precies wat ik dacht, dank je wel. Een van mijn tegenstanders wilde dit niet geloven vandaar dat ik het even bevestigd wilde zien.

JibzAvatar gebruiker
Wizard
 
Berichten: 1086
Geregistreerd: di maart 16, 2010 8:35 pm
Woonplaats: Leiden

Re: Heroic trigger gaat af ondanks counter?

Berichtdoor Jibz » do aug 21, 2014 8:02 pm

Hier nog de comprehensive rules entry als je die nodig hebt:

601.2h Once the steps described in 601.2a–g are completed, the spell becomes cast. Any abilities
that trigger when a spell is cast or put onto the stack trigger at this time. If the spell’s controller
had priority before casting it, he or she gets priority.
By the time you finish reading this, you might realise that you have just wasted 2 to 5 seconds of your life.


Keer terug naar Spel Uitleg

Moderator: Admins & Moderators

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron