Goden als generaals?

Vroeger was alles beter!

Moderator: Admins & Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jibz
Wizard
Berichten: 1086
Lid geworden op: di mar 16, 2010 7:35 pm
Locatie: Leiden

Goden als generaals?

Bericht door Jibz » di jan 14, 2014 9:08 pm

Iets wat sinds het begin van Theros, en nu tijdens spoilers van Born of the Gods nog meer in me opkwam is het gebruik van Goden als generaals voor EDH... De perks, de nadelen...
Voor zover ik had bedacht zijn ze vaak vrij goedkoop, en ze zullen over het algemeen niet snel weg te krijgen zijn in het begin... Immers, een indestructible enchantments, moeten ze met exile gaan werken die enchantments of permanents exilen? Ja, natuurlijk zijn die er, denk revoke existence, maar de vraag is of veel mensen ze snel in het spel zullen trekken, als ze ze er al in hebben.

Mij lijkt het heel chill om iemand als Ephara, god of the polis als generaal te hebben. Een superrelaxte ability, en vrij lastig weg te krijgen. Toch kun je hem al vanaf beurt 4 als enchantment hebben liggen.

Zelfde verhaal met andere goden.. Alleen dus je devotion up krijgen en up houden... Nadeel is natuurlijk dat je generaal niet als reliable early blocker dienst kan doen, want dan zul je nog niet heel snel aan de 7 devotion komen.


Wat zijn jullie feelings hierover?
By the time you finish reading this, you might realise that you have just wasted 2 to 5 seconds of your life.

Gebruikersavatar
The Quizmaster
Wizard
Berichten: 1132
Lid geworden op: do mar 28, 2002 7:35 pm
Locatie: Breda
Contacteer:

Re: Goden als generaals?

Bericht door The Quizmaster » wo jan 15, 2014 10:09 am

Gezien de specifieke eigenschappen van de goden (devotion, positieve activated / triggered ability die altijd actief is), zal je in de meeste gevallen je deck echt rond de god bouwen als je deze als general gebruikt.

Als je je deck er echt omheen bouwt, kan je voornamelijk de altijd-actieve ability gaan misbruiken, bijvoorbeeld de ETB-trigger op Purphoros, God of the Forge, door een shitload aan (Goblin) tokens te bouwen bijvoorbeeld. Leuke is, dat je daarna diezelfde tokens met Purphoros dikker kan maken en gewoon kan gaan bashen. Is het hiervoor noodzakelijk dat Purphoros zijn devotion haalt en mee aan kan vallen/verdedigen: nee, totaal niet. Is het wenselijk? Eigenlijk ook niet: als hij ook beest is, is het des te makkelijker om hem weg te krijgen.

Mijns inziens: Als je de goden gebruikt om EDH omheen te bouwen, doe je dat voornamelijk voor de abilities die erop staan en niet omdat het beesten zijn/kunnen worden die aanvallen. Met andere woorden: Devotion is bijna nooit een issue. Tenzij er straks goden uitkomen waarbij de ability pas activeert als ze hun devotion gehaald hebben, maar dit verwacht ik niet, gezien de template die ze allemaal volgen.
See reversed side of this posting for disclaimer.
*This message is printed on 100% recycled electrons*

Gebruikersavatar
pi
Archmage
Berichten: 9181
Lid geworden op: ma apr 01, 2002 11:00 am
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Goden als generaals?

Bericht door pi » wo jan 15, 2014 10:17 am

Ik ben het volledig met The Quizmaster eens, precies ook mijn insteek.

Denk voor Ephara trouwens aan blink en flash kaarten (Stonecloaker!), haar ability werkt daar erg goed mee.
Je kunt een bijdrage doen aan de kosten van dit forum via deze link.

Gebruikersavatar
Jibz
Wizard
Berichten: 1086
Lid geworden op: di mar 16, 2010 7:35 pm
Locatie: Leiden

Re: Goden als generaals?

Bericht door Jibz » wo jan 15, 2014 11:23 am

Meh, fair enough, zo had ik het nog niet bekeken... Tis inderdaad een stuk relaxter om je goden enchantments te houden... hoe minder card types hoe beter... (of je moet natuurlijk iets als asceticism hebben liggen).
Al met al lijkt het me wel een leuk idee om een god als generaal te hebben.. Dan is je deck een cultus :D
By the time you finish reading this, you might realise that you have just wasted 2 to 5 seconds of your life.

Plaats reactie