Wien

In dit forum vind je artikelen die geschreven zijn door onze leden.

Moderators: Dragonheart, Admins & Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dragonheart
Sorcerer
Berichten: 2422
Lid geworden op: wo sep 04, 2002 4:01 pm
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Wien

Bericht door Dragonheart » ma mar 17, 2008 4:35 pm

Vienna

Hallo allemaal. Vandaag wil ik graag vertellen over hetgeen ik heb meegemaakt tijdens mijn tripje naar Wenen. Hier heeft op 15 en 16 maart 2008 een Grand Prix plaatsgevonden. Ik weet dat een aantal van jullie niet van langdradige verhalen houden. Voor jullie zal ik kort uitleggen hoe het vervolg eruit ziet zodat je zelf kunt scrollen naar de gewenste stukken. Eerst vertel ik hoe we in Wenen gekomen zijn en wat mijn eerste indrukken zijn van een stad die ik nog nooit eerder bezocht heb. Dan volgt de decklijst. Vervolgens komt het toernooislag. Dit zal hoogst waarschijnlijk het langdradige stuk zijn eventueel onderbroken door een opsomming van de ervaringen die dag 1 van dag 2 scheiden. Tenslotte het namijmeren.

Afbeelding

De oplettende lezer is het vast al opgevallen: ik spreek tijdens de inleiding meerdere malen van wij. Dit impliceert dat ik niet alleen ben gegaan. Nee, Roy en Rikus zijn ook in Wenen geweest. Wij zijn van plan vanuit Dortmund te vliegen. Dit wil zeggen dat we iets minder dan 2 uur in de auto zitten om aansluitend iets langer dan een uur in het vliegtuig plaats te nemen. De reis gaat voorspoedig en vooral snel. Uiteraard verwacht ik niet anders van een lowbudget vliegmaatschappij. Aangekomen in Wien gaan we met de trein naar het centrum. Reeds 16 minuten na het instappen, komen we aan op het centraal gelegen station. Om het reizen met het openbaar vervoer zo makkelijk mogelijk te maken, kopen we een kaart waarmee we gedurende ons hele verblijf gebruik mogen maken van o.a. de metro. We gaan nu eerst op zoek naar het Austria Convention Center zodat we ons vandaag alvast kunnen inschrijven. Hierover valt wienig interessants te vermelden en ik zal het dus ook laten. Wederom met de metro rijden we richting hotel. Zoals in veel gevallen bij onbekende metrostations gebeurt, nemen wij de verkeerde uitgang richting buitenwereld. Boven aangekomen, kost het mij enige moeite de afgedrukte mini-map te ontcijferen. Enige minuten later lopen we richting het pretpark dat in de verte zichtbaar is. Onderweg passeren we een tweetal nep-casino's en de plaatselijke tippelzone alvorens we ons hotel bereiken. Gelukkig is daar alles schoon en precies zo als op de foto's. We dumpen onze spullen en gaan naar het restaurant dat de balie ons heeft aangeraden. In Giuseppe worden we naar een vrijstaande tafel gedirigeerd. De toon van de avond wordt gezet door een man achter een piano. Deze man speelt muziek die in de verte bekend klinkt op een volume dat ongewenst is. Helaas is ook het eten niet zo geweldig dat ik er een goed gevoel aan overhoud. We gaan terug naar het hotel. Het is tijd. Last minute changes. En ja, zoals zo vaak besluit ik na een tijdje piekeren om maar gewoon de lijst te spelen die ik heb meegebracht. Er is nog voldoende tijd over om te spreken van een goede nachtrust en hier maak ik dan maar gebruik van. Ik heb geen herinneringen meer aan de tijd voor het douchen, maar daarna zijn we in de ontbijtzaal wat gaan eten. Voor de derde keer stappen we in de metro opweg naar de site. Eindelijk gaat er iets gebeuren waarvoor we gekomen zijn. Ik neem plaats aan tafel voor de seatings. De hoofdjudge vertelt ons dat met ongeveer 1150 mensen dit de grootse Extended Grand Prix ooit is. Vanwege het aantal mensen is het toernooi ingedeeld in een blauw deel en een groen deel. Zittend in het laatste deel geef ik mijn decklist aan een judge. Dit staat erop:

4 Windswept Heath
2 Wooded Foothills
2 Murmuring Bosk
1 Overgrown Tomb
1 Godless Shrine
1 Temple Garden
4 Treetop Village
4 Forest
2 Swamp
1 Plains

4 Treefolk Harbinger
4 Sakura-Tribe Elder
2 Gaddock Teeg
4 Doran, the Siege Tower
3 Loxodon Hierarch
1 Chameleon Colossus
2 Kokúsho, the Evening Star

4 Cabal Therapy
4 Living Wish
4 Vindicate
4 Pernicious Deed
2 Sensei's Divining Top

SB
1 Yixlid Jailer
1 Kataki, War's Wage
1 Gaddock Teeg
1 Glowrider
1 Loxodon Hierarch
1 Shriekmaw
1 Indrik Stomphowler
1 Genesis
1 Orzhov Basilica
4 Extirpate
2 Putrefy

Ronde 1 - Bye
Ronde 2 - Bye


Afbeelding

Tijdens de eerste en tweede ronde speel ik wat met Bram. Hij speelt Balancing Things en het lukt mij niet om meer dan een potje te winnen. Het duurt even voordat ik door heb hoe ik het best tegen zijn deck kan spelen. Wanneer wij ophouden, heb ik dit door zodat ik geloof een kans te maken wanneer ik dit deck weer tegen ga komen.

Afbeelding

Ronde 3 - Lucas T. Hammerer (Cephalid Breakfast)
In het winnen van de eerste diceroll geloof ik een goed voorteken te zien. De eerste Therapy die ik speel, bewijst het tegendeel. Ik zie o.a.: Cephalid Illusionist , Shuko en Daru Spiritualist . Ah mooi, dat heb ik weer. Ik heb net een week geleden besloten Phage the Untouchable uit het sideboard te halen. Als beloning gaat zijn levenstotaal naar ongekende hoogte en ik veeg mijn kaarten bij elkaar. Wat was dat? 2 minuten of zo?
De tweede pot begin ik dus weer. Dit keer heb ik een hand met veel removal en Doran, the Siege Tower . Zijn plan komt niet echt op gang en hoewel dit iets langer duurde dan onze eerste clash komt ook dit relatief snel tot een einde.
In de derde pot kan ik niet voorkomen dat zijn levenstotaal gekke dingen doet. Dus ga ik naar plan B: niet aanvallen, zorgen dat hij mij niet dood maakt en proberen hem binnen de tijd te decken. Ik heb een heel team aan beesten en een aktieve Genesis . Een Chameleon Colossus houdt een Darksteel Colossus op afstand. De eerste twee delen van het plan werken dan ook prima. Helaas mislukt het om hem tijdig te decken waardoor deze match in een draw eindigt.

Draw. 2-0-1

Afbeelding

Ronde 4 - Csaba Zombori (Goblins)

Natuurlijk heb ik in deze fase van het toernooi nog geen idee wat iedereen speelt. Ik verlies het spelletje met de dobbelsteen. De hand die ik houd bevat de normale componenten van Team Treefolk (Treefolk Harbinger of 2, eventueel een Doran, the Siege Tower en het land om de hele zooi te spelen). Csaba slaagt erin om iedere beurt een beetje damage te doen, maar een echte aanval starten lukt hem niet. Een dikke domme olifant (a.k.a. Loxodon Hierarch ) wordt aan mijn kant toegevoegd en niet lang daarna een Kokusho, the Evening Star . Hiermee ben ik in de aanval gegaan en niet veel later sla ik mijn tegenstander dood.
In de tweede pot ziet het begin er haast hetzelfde uit als daarnet. Een belangrijk verschil is de Earwig Squad die hij al vroeg speelt voor de Prowl cost. Daarmee verwijdert hij 3 Pernicious Deed . Gelukkig heb ik de dikke domme olifanten nog. Hiervan kan ik er 3 spelen die samen met een Chameleon Colossus langzaam zijn team opeten. Een all-out attack durf ik hier niet aan omdat ik dan onmiddelijk verlies van een Patriarch's Bidding . Achteraf blijkt dat hij die niet speelt.

Win 3-0-1

Afbeelding

Ronde 5 - Rodrigo Borba (Death Cloud)

Onze decks zijn op papier verschillend. Maar over het algemeen kun je stellen dat ze zich hetzelfde gedragen. Het eerste potje lijkt dit te bevestigen. We ruilen wat discard. We ruilen wat removal. Belangrijk detail: hij speelt deze pot geen enkele Death Cloud . Ik speel wel een Kokusho en nog een.
Over de tweede pot kan ik niet zo heel veel zeggen. Het enige dat ik weet is wat ik afleid van mijn schrijfblokje. Ik ga met drie stappen van 1 naar beneden, waarschijnlijk door het gebruik van fetchlanden en hij gaat met grote stappen naar beneden. Het lijkt erop dat ik Gaddock Teeg en Doran heb gehad. Het schijnt dat Teeg ook goed is tegen dit soort decks.

Win 4-0-1

Afbeelding

Ronde 6 - Andre Mueller (Enduring Ideal)

Na ja, eigenlijk heb ik er wel op gerekend dat Andre Ideal speelt. Hij heeft hiermee immers de finale verloren in Valencia. Ik houd een hand met disruptie en een Sensei's Divining Top . De shuffle-effecten die ik heb, bewaar ik zo lang mogelijk. Mijn tegenstander slaagt erin de kaart te resolven die in de naam van dit deck is terug te vinden. Dankzij de olifanten heb ik zes beurten de tijd om de draak te vinden. Helaas lukt dit niet en we gaan naar de volgende game.
Dit keer heb ik veel en relevante disruptie. Ik kan de Cabal Therapy meerdere keren spelen terwijl ik wat land mol met Vindicate . Hij heeft schijnbaar geen fantastische hand, want dit is in combinatie met Team Treefolk voldoende voor de winst.
In de derde pot weet hij dan weer snel "af te gaan". Hij bouwt de defensie op die haast onbreekbaar is. Dovescape om spells van gebruik uit te sluiten, Solitary Confinement in tweevoud om geen schade meer te krijgen en niet meer mijn doelwit te zijn en Form of the Dragon om het af te maken. Andre blij. Andre praat veel wanneer hij blij is. Dan is hij echt aardig. We kletsen wat. Ik top wat. Ik shuffle wat. We praten nog steeds. Ik speel Kokusho. Ik speel de Flashback van Cabal Therapy . Ik offer de Kokusho. Mueller tekent het resultatenformulier, baalt dat hij Leyline of the Void niet uit zijn sideboard heeft gehaald en loopt weg.

Win 5-0-1

Afbeelding

Ronde 7 - Mario Vrankovecki (Enduring Ideal)

Aangezien ik al een tijdje in het draw-bracket verblijf (die enge plaats waar al wij die waagden gelijk te spelen heen gaan na een draw), weet ik dat Mario hetzelfde deck speelt als mijn tegenstander in de vorige ronde. Hij heeft toen zelfs gevraagd (aan Andre natuurlijk) of hij mocht blijven om onze wedstrijd te kijken. Helaas voor hem heeft hij het einde van de derde game gemist. Na ja, hij doet zijn ding en zoekt de nodige enchantments. Dan zoekt hij een Form of the Dragon . Natuurlijk vraag ik aan het eind van zijn beurt of hij nu op 5 staat. Hij kijkt me aan en vraagt of ik soms heb zitten wachten totdat hij naar 5 ging. Ik antwoord in alle eerlijkheid: "Ja." Dan speel ik Kokusho en de Flashback van een Therapy.
In de tweede pot begint hij met 6 kaarten. Dit leidt tot een manascrew omdat ik al zijn manaartifacts en een paar landen weet te vernielen. De dikke boom neemt het dan over. En uit.

Win 6-0-1

Afbeelding

Ronde 8 - Sergey Demidov (Death Cloud)

Deze zal ik kort houden. Meerdere Kokusho's. Beide potten.

Win 7-0-1

Afbeelding

Ronde 9 - Jan Doise (TEPS)

Dit keer weet ik wat mijn tegenstander speelt. Dat is redelijk belangrijk zoals meteen zal blijken. Ik win de diceroll en houd de eerste 7 kaarten. Jan neemt genoegen met 6 kaarten. Mijn hand: 3 Cabal Therapy , 1 Doran, the Siege Tower en het land om die laatste te kunnen spelen. Keeper! De eersten twee kaarten die ik heb gepakt: Vindicate . Ik denk niet dat het nodig is om uit te leggen hoe ik die heb gewonnen.
In de tweede pot heb ik redelijk vroeg een Gaddock Teeg gebouwd. Met een Cabal Therapy verwijder ik de enige echt boeiende kaart van zijn hand en Jan trekt niks meer bij dat hem kan helpen. How lucky!

Win 8-0-1

Wow. Ik denk dat het achteraf gezien fantastisch heeft uitgepakt die draw in de derde ronde. De matchups waren relatief gunstig voor mij (geen Dredge geen blauw control) en in de laatste ronde heeft het geluk mij niet in de steek gelaten. Roy en ik besluiten om toch maar weer Giuseppe te bezoeken omdat we te lui zijn om iets anders te zoeken. Bovendien wil ik een beetje op tijd in bed liggen omdat ik morgen lekker om 8 uur terug moet zijn. Zoals te verwachten in dit soort gevallen: het eten is matig en de muziek nog steeds slecht. De oogjes gaan op tijd dicht en even tijdig sta ik onder de douche. De ontbijtzaal is nog dicht. De bakker is nog dicht. De kiosk is nog dicht. Ik zie een patroon hier. Bij aankomst blijkt dan ook de site nog dicht te zijn. Precies om 8 uren zwaaien de deuren open. De organisatie van dit toernooi verloopt zeer gesmeerd en dit blijkt vanochtend een nadeel. Mijn sleeves zijn namelijk aan vervanging toe en ik heb die hier moeten kopen. Van de headjudge moet ik aan tafel verder sleeven.

Afbeelding

Ronde 10 - Matija Vlahovic (Urzatron)

Ik win de diceroll en de eerste pot van vandaag begint. Mijn beginhand is goed, getuige de Teeg die vroeg in het spel komt. Doran komt er dan bij en het ziet er goed uit. Dan gaat het fout. Matija heeft alle delen van de tron en speelt achtereenvolgens Sundering Titan en Platinum Angel . De Academy Ruins die hij er dan nog bij heeft, is de druppel. Hmmm, waar is dat mis gegaan?
In de tweede pot houd ik een matige hand. Door mijn gebrek aan enige vorm van druk, geef ik hem veel tijd. Genoeg tijd om een Mindslaver , een Academy Ruins en voldoende mana te krijgen. Zoeits heet een lock geloof ik.

Loss 8-1-1

Afbeelding

Ronde 11 - Wojciech Zuber (Dredge)

Wederom heb ik geen idee wat mijn tegenstander speelt. Gelukkig maakt dat ook helemaal niks uit. Hij begint en in zijn tweede beurt maakt hij het af. Ik heb een land. Oh bleh, ik haat dredge.
In de tweede pot mag ik dan beginnen. Ik speel Living Wish voor Yixlid Jailer en die bouw ik in de beurt erna. Wow, ik leef nog in mijn derde beurt. Hij speelt Chain of Vapor op de Jailer en ik leef niet meer in zijn derde beurt.

Loss 8-2-1

Afbeelding

Ronde 12 - Mario Michlits (Flow Rock)

Na een paar beurten in het eerste potje geloof ik dat hij Beast Rock speelt. Hij speelt een Destructive Flow en daarmee blijkt dat ik het fout heb. Gelukkig heeft dit weinig impact aangezien ik reeds een paar basic landen heb en er nog meer komen dankzij Sakura-Tribe Elder . Ik slaag erin hem redelijk laag te krijgen met wat Doran-aktie. Dan komt de olifant die een olifant teveel is.
In de tweede pot doen we wat Rock-achtige decks graag doen, kaarten ruilen. Ik krijg een Genesis op gang, maar dankzij een goed getimede hoeveelheid removal weet hij mij net dood te krijgen.
Zoals bij dit soort decks normaal is zijn de potten lang. Voor de derde pot is helaas te weinig tijd over. De match eindigt daarmee in een draw.

Draw 8-2-2

Afbeelding

Ronde 13 - Lucas Florent (Cephalid Breakfast Reveillark)

In de eerste pot krijgt hij de combo aan de gang. Hiermee doet hij uiteindelijk een hoeveelheid damage op mij die een stuk groter is dan mijn levenstotaal.
Met de 4 Extirpate erbij wordt deze matchup beter.
In de tweede en derde pot slaag ik erin om met mijn disruptie ervoor te zorgen dat zijn deck niet de combo kan spelen. Met wat bomen sla ik hem ondertussen dood.

Win 9-2-2

Afbeelding

Ronde 14 - Dario Gonzalez Encabo (Urzatron)

Team Treefolk en Gaddock Teeg . Die twee samen maken Tron een makkelijke matchup. Ik heb ze dan ook in beide potten.

Win 10-2-2

Afbeelding

Ronde 15 - Ales Ostanek (Urzatron)

In de eerste game begint hij en houd ik 6 kaarten. Redelijk snel krijgt hij de lock met de Mindslaver en ik raap mijn kaarten bij elkaar.
De tweede game is weer de combinatie van bomen en een bepaalde Kithin Advisor. Me like.
In de derde pot neem ik een mulligan naar 4. Ondanks dit niet geheel onbelangrijke feitje slaagt hij er niet in mij snel dood te krijgen. Ik krijg zowaar nog wat bomen in het spel. Helaas verhinderen 2 Tarmogoyf de aanval. Hiermee weet hij de pot lang te rekken. Ik probeer nog iets te bereiken met Cabal Therapy en Gaddock Teeg . Dit pakt niet helemaal uit zoals ik het heb gehoopt. Voor een laatste keer vandaag word ik het slachtoffer van een tegenstander die herhaaldelijk mijn beurt wil spelen. Iedereen wil met Kokusho spelen, toch?

Loss 10-3-2

Hiermee ben ik 50ste geworden. Geen slechte prestatie, maar niet helemaal waar ik op gehoopt heb.

Op advies van Bram en Robert proberen we een ander restaurant. Daar eten we Wiener Schnitzel.
What the hell - did I - do to deserve - all of this?

Gebruikersavatar
KnF
Expert
Berichten: 67
Lid geworden op: zo feb 03, 2008 3:27 pm
Locatie: Wageningen

Bericht door KnF » ma mar 17, 2008 7:43 pm

Nice Report en toch wel mooie prestatie hoor! Jammer dat er net niet meer in zat. ( Hoeveelste had je moeten worden om je te plaatsen voor PT? )
Witte Geit?

Gebruikersavatar
Dragonheart
Sorcerer
Berichten: 2422
Lid geworden op: wo sep 04, 2002 4:01 pm
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Bericht door Dragonheart » ma mar 17, 2008 8:09 pm

Top 16.
What the hell - did I - do to deserve - all of this?

Gebruikersavatar
_chris
Expert
Berichten: 69
Lid geworden op: zo jan 27, 2008 4:21 pm
Locatie: Columbus

Bericht door _chris » ma mar 17, 2008 8:46 pm

Leuk verslag, mooie prestatie, etc. Die pot tegen Mueller is toch wel erg mooi :D
Jammer van die tron decks op dag 2, beetje pech denk ik. Boarde je daar trouwens extirpates in?

Gebruikersavatar
Dragonheart
Sorcerer
Berichten: 2422
Lid geworden op: wo sep 04, 2002 4:01 pm
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Bericht door Dragonheart » ma mar 17, 2008 10:37 pm

Ja, alle 4 de Extirpates gingen erin. De Tron decks, dat was ook een beetje pech. De matchup op zich in niet in mijn nadeel.
What the hell - did I - do to deserve - all of this?

Gebruikersavatar
pi
Archmage
Berichten: 9182
Lid geworden op: ma apr 01, 2002 11:00 am
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door pi » di mar 18, 2008 11:44 am

Oy,

nette prestatie denk ik, jammer dat het de tweede dag een beetje tegen viel. Hebben de decks waarvan je verloor misschien duidelijke overeenkomsten? Je speelt al wit en living wish, zijn er misschien mogelijkheden voor een true believer tegen slaver?

De beschrijving van het potje tegen Mueller is inderdaad cool :). Sowieso mooi geschreven!

mazzel

pi
Je kunt een bijdrage doen aan de kosten van dit forum via deze link.

Gebruikersavatar
_chris
Expert
Berichten: 69
Lid geworden op: zo jan 27, 2008 4:21 pm
Locatie: Columbus

Bericht door _chris » di mar 18, 2008 3:04 pm

ik heb wel aan true believer gedacht, maar het is gewoon een extra gaddock teeg: doet ongeveer hetzelfde en gaat aan dezelfde kaarten dood.

Gebruikersavatar
Dragonheart
Sorcerer
Berichten: 2422
Lid geworden op: wo sep 04, 2002 4:01 pm
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Bericht door Dragonheart » di mar 18, 2008 5:12 pm

De decks waar ik van verloor hebben wel overeenkomsten.

2 daarvan waren Urzatron. Dit is een goede matchup. De eerste verloor ik met name omdat mijn tegenstander absurd veel geluk had (ter verduidelijking, met Gaddock Teeg in het spel, hebben ze nog maar een paar kaarten die ze kunnen spelen. De enige boeiende daarvan zijn de 3 beesten die ze allemaal 1x spelen. Mijn tegenstander had er daar 2 van zonder bijzonder veel gespeeld te hebben om ze te vinden. Dat was dus zijn geluk.)
De tweede verloor ik omdat ik redelijk wat pech had. 5 mulligans in 1 match waarvan 3 in de laatste game is niet iets om gelukkig van te worden.
De enige match die ik volledig terecht verloor was die tegen Dredge aangezien dat met afstand de slechtste matchup is die ik heb en het bovendien met afstand het gevaarlijkste deck in het formaat is.
What the hell - did I - do to deserve - all of this?

Mirel
Advanced
Berichten: 10
Lid geworden op: do aug 12, 2010 4:25 pm

Bericht door Mirel » do aug 26, 2010 3:44 pm

wow leuk om te lezen man! Thanks!!!

Gebruikersavatar
DutchG0d
Wizard
Berichten: 565
Lid geworden op: zo jul 12, 2009 6:51 pm
Locatie: Groningen

Bericht door DutchG0d » do aug 26, 2010 5:02 pm

Gefeliciteerd met het behalen van de 50ste plek! (y)
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(")_(") signature to help him gain world domination.


http://manabase.com/autocard.php Card tagging

Plaats reactie