The Biggest, the Best

In dit forum vind je artikelen die geschreven zijn door onze leden.

Moderators: Dragonheart, Admins & Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dragonheart
Sorcerer
Berichten: 2422
Lid geworden op: wo sep 04, 2002 4:01 pm
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

The Biggest, the Best

Bericht door Dragonheart » vr okt 23, 2009 1:43 am

Pro Tour Austin 2009: een verslag

Het is woensdag 14 oktober 2009. De wekker gaat zoals wel vaker veel te vroeg. De douche helpt me enigszins bij het wakker worden. De tassen die mee moeten, staan gelukkig al klaar. Het is de vijfde keer dat ik richting de Pro Tour vertrek. Toch is er deze keer iets anders. Ik ga alleen, Saskia en Hein blijven in Nederland. Gelukkig ontmoet ik na een eenzame treinreis de overige Nederlanders die eveneens met Continental richting Texas vliegen. Deze vliegmaatschappij heeft een uitstekend aanbod aan vermaak in zowel beeld als geluid. Startrek, Terminator, X-Men, allemaal passeren ze de revue. Wie heeft er dan ook slaap nodig? We landen op tijd in Austin en nemen de bus richting centrum. Daar scheiden onze wegen zich aangezien we vier verschillende hotels geboekt hebben. Ik sleep mijn bagage richting hotel en pas wanneer ik de deur van mijn hotelkamer open, begrijp ik waarom ik zoveel ga betalen voor mijn verblijf hier. Slaap ik in het eerste, tweede, derde of vierde bed? Na het inrichten van de kasten en testen van de douche loop ik richting Radisson hotel. Hier ontmoet ik Bram, Robert, Niels, Kevin, Hugo, Jeroen en Johan. Samen eten we een hapje bij Friday's. Het is al laat en ik ben niet de enige die te moe is om nog te draften. Dus keer ik terug naar mijn asociaal ruime hotelkamer. Het kost me totaal geen moeite om in slaap te vallen en vervolgens in die staat te blijven totdat de wekker gaat.

De donderdag. We hebben rond negen uur in de lobby van het Radisson hotel afgesproken. Gelukkig is er in dit hotel ook een Starbuck's aanwezig. Een dag is zoveel beter wanneer die met koffie begint. Extended testen staat aan het begin van het programma. Een deel van mijn testgenoten is van plan om een Dredge-deck te spelen. Natuurlijk voel ik mij geroepen om een clunky Doran-deck te spelen. Orakel van Medevoort voorspelt dat Dredge game 1 een slechte matchup voor mij is. Mijn geloof in orakels is suboptimaal en daarom doen we dit op de semi-wetenschappelijke manier. Een sessie van tien games later blijkt waar die instelling goed voor is. Vijf voor en vijf tegen. Dus besluit ik het orakel te negeren en gewoon dat te spelen wat ik anders toch wel gespeeld had. Voor de afwisseling doen we een draft. Ik heb een matig rood-blauw deck. Dit deck doet echt helemaal niks en ik ben voor het gemak maar vergeten welke kaarten erin zaten. Aangezien er ook gegeten moet worden gaan we wederom naar Friday's. Onbeperkt blijkt ook in Amerika niet onbeperkt te zijn. Na deze domper besluiten we dat dit het laatste geld is dat we collectief naar genoemde eetgelegenheid hebben gebracht. Om het af te leren spelen we nog een draft in de lobby van het hotel. Dit keer heb ik een snel mono-zwart deck. Dit lijkt er al meer op! Deze draft win ik. Vlak na de ontknoping van het "jongen drijft weg in zelfgebouwde helium-ballon, maar blijkt er toch niet in te zitten" avontuur, vertrekken we richting player-party. Gelukkig heb ik weinig honger. Het eten was zeker niet om over naar huis te schrijven. Na ja, op tijd weg, op tijd in bed. Zou je denken ja... Natuurlijk moet er nog een sideboard gemaakt worden. Over zoiets kan ik dus makkelijk een uur of vier tot vijf doen. Dit is wat ik uiteindelijk besluit te spelen:

Afbeelding

4 Marsh Flats
4 Verdant Catacombs
4 Treetop Village
3 Forest
2 Plains
1 Godless Shrine
1 Murmuring Bosk
1 Overgrown Tomb
1 Temple Garden
1 Swamp

4 Birds of Paradise
4 Sakura-Tribe Elder
4 Doran, the Siege Tower
4 Baneslayer Angel
3 Loxodon Hierarch

4 Thoughtseize
3 Path to Exile
3 Glittering Wish
3 Putrefy
3 Crime // Punishment
3 Umezawa's Jitte

SB
1 Gaddock Teeg
1 Vexing Shusher
1 Kitchen Finks
1 Wheel of Sun and Moon
1 Maelstrom Pulse
1 Glare of Subdual
1 Fracturing Gust
2 Ethersworn Canonist
2 Extirpate
1 Leyline of the Void
1 Pithing Needle
1 Sword of Light and Shadow
1 Chalice of the Void

Vrijdag, de dag van de waarheid. De dag begint met het inmiddels bekende wekker & douche dingetje. Met gesleeved deck en bijbehorende lijst begeef ik me richting Austin Convention Center. Op de seatings-lijst kijk ik waar ik zit. Ik pak mijn gratis sleeves en geef mijn decklijst aan de judge. Op naar de pairings.

Afbeelding

Ronde 1.
Iyanaga (Japan) - Mono Red Burn

Niet geheel tegen mijn verwachting in verlies ik het dobbelen. Mijn tegenstander besluit met zes kaarten te beginnen. Zijn opening laat weinig aan de verbeelding over. Hij speelt een Great Furnace en een Goblin Guide. Lijkt me duidelijk. Hoewel je dit deck eigenlijk nooit kunt afschrijven, heb ik niet de moeite genomen om dit te testen. Natuurlijk fikt hij mijn Birds of Paradise meteen af. Helaas voor hem kan dit niet verhinderen dat mijn dikkerds het speelveld betreden. Hij moet al snel burn gebruiken om mijn monsters onschadelijk te maken. Dan komt onvermijdelijk het moment dat ik wat levens erbij krijg en een dikzak blijft leven. Die laatste beslist het spelletje in mijn voordeel. In de tweede pot gebeurt nagenoeg hetzelfde. Als bijkomend voordeel krijg ik een Umezawa's Jitte aktief. Dat ding zorgt ervoor dat mijn beesten en ik lang genoeg leven om ook de tweede pot in mijn voordeel te beslissen.

1-0

Afbeelding

Ronde 2.
Lebedowicz (USA) - Thopter Foundry/Sword of the Meek

Oh bagger. Tweede match en weer een ongeteste matchup. Erger nog, we hebben dit deck gisteren besproken en ik heb niet opgelet. Ik heb dus ook geen flauw idee hoe het deck precies werkt. Na 20 minuten prutsen, verlies ik geheel verdiend de eerste pot. Laten we dat maar op een dure oefening houden. De tweede pot win ik vrij makkelijk nadat ik Extirpate speel op zijn Thopter Foundry. Dan is het moment aangebroken voor mijn eerste enorme faalaktie van dit toernooi. We zijn bezig aan de derde pot en gaan naar de extra tijd. Ik kan op dit punt eigenlijk niet meer winnen en dus probeer ik een draw te forceren. Alles wat ik hiervoor nodig heb, bevindt zich in mijn hand. Osyp speelt zijn Thopter Foundry, zijn Sword of the Meek en het ontbrekende stuk van de puzzel hetgeen een Krark-Clan Ironworks blijkt te zijn. Ik speel Putrefy op de laatstgenoemde. Hiermee maakt hij dan een behoorlijk grote hoop mana, levens en tokens. In mijn hand bevindt zich een Crime//Punishment waarmee ik de tokens stuk wil maken zodat hij niet kan winnen. Om de een of andere reden probeer ik dit in dezelfde fase waarin hij die behoorlijke hoop heeft gemaakt. Resultaat: hij doet het nog een keer. Faal. Gelukkig wijst hij mij erop dat de volgende fase hiervoor meer geschikt zou zijn. Nee echt?

1-1

Afbeelding

Ronde 3.
Lybaert (Belgie) - Tezzeret

Over het eerste potje kan ik kort zijn. Hij begraaft me in een berg kaartvoordeel. Om tijd te besparen geef ik op in een uitzichtloze situatie. Ik heb geen idee wat er precies voor hem mis is gegaan in de tweede pot, maar een door Birds of Paradise geaccelereerde Doran, the Siege Tower gaat all the way. Helaas is de derde game niet veel boeiender. Marijn blijft op landen steken en kan daardoor te weinig tegengas geven. Mijn dikke mannen komen, blijven en slaan hem dood.

2-1

Afbeelding

Ronde 4.
Michels (Duitsland) - Hypergenesis

Een snelle Thoughtseize verraadt mij twee dingen: mijn tegenstander speelt Hypergenesis en ik heb een groot probleem. Hij gaat af en brengt al zijn dikkerds in het spel. Ik probeer het met een Baneslayer Angel. Helaas speelt Tim Angel of Despair. Daar gaat mijn engel en mijn laatste kans. Op naar pot 2. Die pot begint wederom met een Thoughtseize voor mij. Ik verwijder de enige Cascade-kaart uit zijn hand. In de tijd die ik nodig heb om hem dood te slaan met willekeurige dikkerds slaagt hij er niet in om nog iets boeiends te doen en dus gaan we naar de derde en waarschijnlijk laatste pot. In mijn beginhand vind ik die ene Chalice of the Void die ik heb. Die zorgt ervoor dat hij lang genoeg niks kan. Wederom doen mijn beesten hun ding.

3-1

Afbeelding

Ronde 5.
Florijn (Nederland) - Dredge

Altijd jammer wanneer je tegen landgenoten moet in deze fase van het toernooi. Dit is de matchup die ik gisteren getest heb en ik heb vertrouwen in een goede afloop. De mulligan-goden bepalen dat Peter met 4 kaarten mag beginnen. Zijn eerste play is een Narcomoeba. Hmmm. Ik denk niet dat dit voor hem gaat werken. Mijn deck is iets meer gebouwd op het beatdown-plan dan het zijne. Al snel overtroeven de creaturen aan mijn kant van het speelveld de zijne. Ik doe mijn "sla dikkerd sla" dingetje en tja... veel meer valt er niet te vertellen.
In de tweede pot speelt hij Ideas Unbound en gooit daarna twee Golgari Grave-Troll weg. Natuurlijk heb ik de Extirpate en we zeggen dag tegen de trollen. Zijn hand bevat weinig aktie. Wanneer de Baneslayer Angel en een zusje hem om de oren vliegen, besluit hij dat het genoeg is.

4-1

Dan is het tijd voor de eerste draft. Zoals wellicht bekend zijn mijn draftskills niet om over naar huis te schrijven. Mijn plan is eigenlijk simpel. Geen groen draften en dan 2-1 gaan. Ik pak een paar zwarte kaarten. Dan zijn de zwarte kaarten echter op. Het lijkt erop dat iedereen weet dat groen slecht is. Die kleur komt namelijk wel in hopen door. Tijd voor mijn tweede faalaktie. Jaja, ik ga groen. Dit is het deck waar ik mee opgescheept zit:

Afbeelding

1 Frontier Guide
1 Nissa's Chosen
2 Oran-Rief Recluse
3 Grazing Gladehart
2 Timbermaw Larva
1 Mold Shambler
1 Vastwood Gorger
1 Baloth Woodcrasher
1 Terra Stomper

2 Disfigure
1 Burst Lightning
1 Primal Bellow
1 Khalni Heart Expedition
1 Quest for the Gemblades
1 Harrow
1 Beastmaster Ascension
1 Baloth Cage Trap

1 Misty Rainforest
2 Swamp
1 Mountain
14 Forest

SB
1 Sunspring Expedition
1 Nimbus Wings
1 Narrow Escape
1 Caller of Gales
1 Seascape Aerialist
1 Vampire Lacerator
1 Surrakar Marauder
1 Mire Blight
1 Feast of Blood
1 Ravenous Trap
2 Goblin Bushwacker
1 Seismic Shudder
2 Spidersilk Net
1 Expedition Map
1 Blade of the Bloodchief
1 Trailblazer's Boots
1 Piranha Marsh

Afbeelding

Ronde 6.
Murakani (Japan) - Bu Aggro

Deze meneer heeft een lekker deck. Zo zie ik ze zelf ook graag. Alleen niet tegen mij. Maar goed, om een lang verhaal kort te maken: hij speelt een hoop goedkope aggresieve zwarte beesten. Daarbij speelt hij een niet te versmaden hoeveelheid removal. Hij heeft ook nog een paar blauwe beesten die allemaal vliegen. Ach ja, ik speel groen. Moet ik nog meer zeggen?

4-2

Afbeelding

Ronde 7.
Yokoyama (Japan) - UG Clunky

Nee maar. Nog iemand die erin getrapt is. Het lijkt erop dat ik een kans heb om een match te winnen. Zijn deck is net zo traag als het mijne. Hij heeft echter een stuk of drie Grazing Gladehart minder dan ik. In de eerste pot delen we af en toe wat tikjes uit. Dan komt het tot de grote stilstand. Maar... ik heb een plan. Dat ziet er zo uit: verzamel 7 beesten, speel een Beastmaster Ascension, val aan en win? Zo gezegd, zo gedaan. Vervang dat laatste vraagteken maar door een uitroepteken. De tweede pot gaat een beetje anders. Hij trekt eerst de blauwe kant van zijn deck en dus vliegen de beesten mij om de oren. Ik weet op de een of andere manier te stabiliseren en een Baloth Woodcrasher te bouwen. Aan mijn kant van het veld bevindt zich verder een fetchland en een Khalni Heart Expedition die volledig opgeladen is. Mijn Baloth Woodcrasher en een op dit moment onbekend ander monster begeven zich into the red zone. De Japanner blockt wat en ik gebruik wat Disfigure op zijn beesten en landfall om de Baloth Woodcrasher flink op te pompen. Dit blijkt genoeg te zijn om mijn tegenstander om te slaan.

5-2

Afbeelding

Ronde 8.
Ochoa (USA) - Ru Allies

Dit is een ronde geweest die invloed heeft gehad op mijn beeld van een volk als totaal. In het begin van de match hebben we zoals wel vaker gezellig gekletst. De eerste game is verlopen zoals je van een groen deck mag verwachten. Hij heeft snellere en betere mannen gebouwd dan ik. Middels Grazing Gladehart heb ik het nog aardig lang kunnen rekken. Er komt echter een moment dat de landen op zijn. Zo ook hier. De dood is niet veel later ingetreden. Op dit moment in de match is er nog niks aan de hand. Kletsen kan nog en David maakt een vrolijke indruk. De tweede pot gaat niet heel veel anders dan de eerste. Het lijkt erop dat hij de match in the pocket heeft. Dan doet de volgende situatie zich voor: hij 10 leven, een tapped Umara Raptor, een hoop untapped land, 1 kaart op handen, een untapped Hellfire Mongrel en een untapped dikkerd. Ik 2 leven, een untapped Baloth Woodcrasher , untapped Grazing Gladehart, untapped Vastwood Gorger, een hoop untapped land waaronder 6 Forest en de kaart die ik net getrokken heb. Snel laat ik de opties door mijn hoofd gaan. Eigenlijk is er maar eentje... ik val aan met al mijn beesten. Na een korte pauze besluit hij de Grazing Gladehart en de Vastwood Gorger te blocken. Dan komt de verrassing... Primal Bellow op de Baloth Woodcrasher. Hij heeft niks op handen en gaat precies dood. De blik op zijn gezicht spreekt boekdelen. Natuurlijk waag ik nog een poging tot conversatie, maar dat wil niet echt lukken. We gaan naar de laatste pot. Die win ik vrij makkelijk omdat hij manascrewed en ik hem een handje help door een land te mollen met de Mold Shambler. Ik steek de hand uit... en hij loopt gewoon weg. Vreemd genoeg is dit mij tot nu toe haast uitsluitend overkomen met Amerikanen. Is het gek dat ik ze daarom overwegend arrogant vind?

6-2

Einde dag 1. Ondanks dat ik erin gestonken ben door groen te draften, ben ik toch 2-1 gegaan. Eigenlijk mag ik dus niet klagen. De honger is zo overweldigend dat ik dit ook maar niet doe. We lopen richting 6th street. Daar schijnen een hoop restaurants te zijn. Helaas is het op vrijdagavond redelijk druk. Na een tijdje zoeken lukt het ons toch om een geschikte plek te vinden. In Texas kun je eigenlijk alleen grote hopen vlees eten. Gelukkig heb ik daar totaal geen moeite mee. Na het eten loop ik terug naar mijn hotel. Dit keer slaap ik iets meer. Sommige dingen veranderen echter niet en ik herhaal het ritueel van dag 1. Er zijn nog drie Nederlanders in het toernooi: Job met Affinity, Johan met Zoo en ik met Doran. Terug op de site begin ik vol goede moed aan de tweede draft... en... ga ik opnieuw voor groen. Sommige mensen leren het ook nooit denk ik dan maar. Voeg het maar toe aan de lijst als derde faalaktie. Zo ziet mijn pile er dit keer uit:

Afbeelding

2 Greenweaver Druid
3 Nissa's Chosen
2 Oran-Rief Recluse
2 Grazing Gladehart
2 Mold Shambler
1 Vastwood Gorger
1 Baloth Woodcrasher
1 Guul Draz Specter
1 Malakir Bloodwitch
1 Nissa Revane

2 Vines of Vastwood
1 Quest for the Gemblades
1 Baloth Cage Trap
1 Hideous End
1 Blazing Torch

1 Piranha Marsh
6 Swamp
11 Forest

SB
1 Spreading Seas
1 Mindless Null
1 Hagra Diabolist
1 Mire Blight
2 Grim Discovery
1 Ravenous Trap
1 Desecrated Earth
1 Mind Sludge
1 Oran-Rief Survivalist
1 Joraga Bard
1 Timbermaw Larva
1 Zendikar Farguide
1 Primal Bellow
1 Khalni Heart Expedition
1 Savage Silhouette
1 Cobra Trap
1 Summoning Trap
1 Explorer's Scope

Afbeelding

Ronde 9.
Kunzler (Zwitserland) - UW Flyers

En de nachtmerries beginnen. Zijn deck bestaat uit defensieve mannetjes met een grote achterkant en aggresieve mannetjes die over de mijne heen vliegen. Er is eigenlijk vrij weinig tegen in te brengen met een groen deck. Hij neutraliseert mijn aanval en vliegt over me heen. Dat doet hij twee keer. Dat is het mensen.

6-3

Afbeelding

Ronde 10.
Dudziec (Polen) - UW Flyers

WTF. Geen wonder dat ik de groene kaarten heb gekregen. Dit deck lijkt een beetje op het vorige. Alleen met nog meer flyers. En bommen. Zoals Sphinx of Lost Truths en Sphinx of Jwar Isle en Felidar Sovereign. In de eerste pot probeer ik nog wat tegengas te geven met Grazing Gladehart. Ook dit werkt niet tegen een deck zoals dit. Wanneer zijn grote flyers online komen is de pot snel beslist. Zeker niet in mijn voordeel. In de tweede game probeer ik nog iets met Timbermaw Larva en Primal Bellow. Mijn tegenstander leest dit echter goed en hij gooit iedere beurt een beestje voor mijn dikkie. Zijn flyers slaan mij ondertussen naar 0. Na de pot kletsen we nog wat en hij is duidelijk blij dat hij de situatie goed ingeschat heeft. Jammer maar helaas.

6-4

Afbeelding

Ronde 11.
Lachmann (USA) - UW Allies

Say what? Speelt iedereen hier wit en blauw? Lijkt me dat er dan toch iemand een slecht deck moet hebben... Het deck van Chris is gelukkig een beetje anders dan de vorige twee. Nog steeds een sterk defensief thema, maar een stuk minder flyers. De eerste pot duurt ontzettend lang. Ik gain wat leven met de Grazing Gladehart, hij doet hetzelfde met Ondu Cleric. Dan gaat de Baloth Woodcrasher in beatdown mode. De Vines of Vastwood en Hideous End zorgen ervoor dat hij niet voortijdig tot een einde komt. Na een behoorlijke hoop klappen lukt het mij om zijn levenstotaal naar 0 te brengen en we gaan naar de tweede pot. Dit is dan de pot met Nissa Revane. Zij blijkt behoorlijk ziek te zijn. Mijn Nissa's Chosen houden nagenoeg alles tegen dat mijn tegenstander mijn kant op stuurt. Hij speelt wel nog een Day of Judgment, maar ik kan makkelijk herbouwen met mijn planeswalker. Yeah!

7-4

Afbeelding

Ronde 12.
Massicard (Frankrijk) - Scapeshift

Ik zie rood. Ik zie groen. Moet wel Scapeshift zijn. Een matchup die ik niet getest heb. De Cranial Extraction heb ik ook nog eens uit het sideboard verwijderd. Oh fantastisch. Hij rampt wat. Speelt Eternal Witness. Rampt nog wat. Dan speelt hij Scapeshift. Tijd om op te geven. Dat is dus de vierde blunder. Het zou zomaar eens kunnen dat hij geen 21 damage kan doen. Ik heb niet eens gewacht om te kijken of dat klopt. Naar de tweede game dan maar. Ik sideboard ook nog eens helemaal verkeerd. Noem het maar faalaktie nummer vijf. In deze pot heb ik geen druk. Dit komt voor een deel door een lekkere manaflood, voor een deel door de manier waarop ik heb gesideboard. Ik krijg wel een Chalice of the Void op 4. Dan offer ik een Marsh Flats op om... niks te vinden... nummer 6 anyone? Hij komt er dit keer uit zonder de Scapeshift. Valakut, the Molten Pinnacle met Mountain en wat burn werkt ook wel. Jeez.

7-5

Afbeelding

Ronde 13.
Williams (USA) - Punishing Fire Control

Aardige gast. We kletsen wat. Beide vinden we het erg koud in deze hoek van de zaal waar het zonder zichtbare openingen in het dak verschrikkelijk waait. De eerste pot is een langgerekte affaire. Uiteindelijk krijgt hij Punishing Fire met Grove of the Burnwillows aan de gang. Dit in combinatie met een gezonde dosis kaartvoordeel maakt mij behoorlijk kansloos. Dus beginnen we aan pot twee. Ik accelereer naar een vroege Doran, the Siege Tower. Hij heeft na een paar klappen een antwoord. Dan komt er nog een boom. Hij heeft weer een antwoord. Drie keer is scheepsrecht of zoiets. Voor de derde boom heeft hij dan ook geen antwoord en met nog 5 minuten op de klok gaan we naar pot 3. Aangezien we beide niet willen dat het een draw wordt, gaat het speeltempo flink omhoog. Ik Extirpate zijn Cryptic Command. Hij krijgt de Punishing Fire weer aan de gang. Die Extirpate ik dan ook maar. Natuurlijk doe ik dit in reactie op de trigger van de Grove of the Burnwillows. Detail: ik ben begonnen met Leyline of the Void in het spel. Die eerste Cryptic Command counterde wat en de Leyline of the Void is daarbij gebounced. Na dit alles hebben mijn dikkerds hem doodgeslagen.

8-5

Afbeelding

Ronde 14.
Florent (Frankrijk) - Scapeshift

Nog een Fransman. Waarschijnlijk weer hetzelfde deck. Ja hoor! In beide potten krijgt hij redelijk snel een Scapeshift. Dit keer is mijn levenstotaal onder de 18. Toch besluit ik op te geven zonder te kijken of ik ook echt dood ben. Faalaktiecount = 7.

8-6

Afbeelding

Ronde 15.
Gorghetto (Italie) - Zoo

Kijk een matchup die ik wel getest heb! De eerste pot gaat precies zoals het hoort. Natuurlijk molt hij mijn beurt 1 Birds of Paradise. Uiteindelijk is dat niet heel relevant. Sakura-Tribe Elder rampt mij wat. Loxodon Hierarch vormt een mooie speedbump. Baneslayer Angel wordt niet beantwoord. Ik hoef denk ik niet uit te leggen wat die vliegmachine met Zoo doet... De tweede pot ziet er dan wat anders uit. Hij zet mij vanaf het begin grondig onder druk. De casting cost van zijn beesten is te divers voor Crime//Punishment. Ik trek tevens geen geschikte speedbumps en de Baneslayer Angel vangt een Path to Exile. Shit happens. De derde pot is dan weer meer zoals ik ze graag zie. Wat acceleratie, een berg removal, Loxodon Hierarch om wat tijd te rekken en dan een Baneslayer Angel met een zusje om het verhaal af te maken. Me like.

9-6

Afbeelding

Ronde 16.
Matignon (Frankrijk) - UW Control

Misschien is het verstandig om tussendoor iets te eten. Ik ben er niet helemaal meer bij en sla weer eens lekker aan het prutsen. Om te beginnen houd ik een hand die goed is tegen Scapeshift. Dat blijkt hij dus niet te spelen. Op zich niet rampzalig, mijn hand is ook goed tegen dit deck. Hij speelt een Franstalig land en ik denk dat het Dark Depths is. Niet dus... zucht... faalaktie nummer 8. Het blijkt een Gargoyle Castle te zijn. Dat is een heel ander deck en ik ontmoet dan ook snel een aantal counters. Daar speel ik mooi helemaal niet omheen. Wanneer ik dan ook nog eens een Sakura-Tribe Elder opoffer om geen basic landen meer te vinden... ben ik zo kwaad op mezelf dat er eigenlijk niks meer goed kan gaan. Faalaktie nummer 9!

9-7

Ik eindig als 86ste. Daar ben ik helemaal niet blij mee. Hiermee ben ik de beste Nederlander. Ook daar ben ik helemaal niet blij mee. Die avond eten we bij Fogo de Chau. Geweldig restaurant! Een echte aanrader. Je begint met een saladebuffet. Dan kun je aan tafel met een viltje aangeven of je vlees wil of niet. Groen is gaan met die banaan, rood geeft aan dat je even genoeg hebt gehad. Er lopen obers rond met ongeveer 18 verschillende soorten vlees aan spiezen. Dat brengen ze bij je aan tafel. Zoveel als je wil. En lekker... Met een volle maag waggel ik terug naar het hotel. De volgende dag zal er een 3000 dollar draft-challenge plaatsvinden. Na lang wikken en wegen besluit ik toch de wekker maar te zetten.

Afbeelding

Zondag. Ik sta inderdaad op tijd op en daarom kan ik meedoen aan de draft-challenge. In de eerste draft verzamel ik een erg goed Br deck. Snelle mannetjes en een hoop removal. Precies zoals ik het eerder had willen hebben. Hiermee ga ik 3-1 en dus kan ik verder met de tweede draft. Daar laat ik me wederom verleiden door groene kaarten. Die Baloth Woodcrasher toch... Ik verlies de tweede pot in de draft en ben dus kansloos voor top 8. Om de tijd te doden speel ik maar een random sideevent. Ik draft een UW Flyers deck dat te ziek voor woorden is. Ik split de finale met Hugo en dan is het weer tijd om te eten. Fogo de Chau is ons zo goed bevallen dat we best een dollar extra ervoor overhebben om het nog eens te bezoeken. We eten onze buikjes rond en vertrekken richting hotel voor een laatste nacht in Austin. Het vliegtuig vertrekt pas om kwart voor 2 en daarom ga ik met Bram en Robert richting shoppingmall. Hier blijkt dat de economische recessie flink heeft huisgehouden, een groot deel van de winkels staat leeg. Dus begeven we ons richting vliegveld en richting huis. Home sweet home.
What the hell - did I - do to deserve - all of this?

Gebruikersavatar
Dragonheart
Sorcerer
Berichten: 2422
Lid geworden op: wo sep 04, 2002 4:01 pm
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Bericht door Dragonheart » vr okt 23, 2009 2:13 am

Ik heb een beetje moeite met de plaatjes. Kan iemand me daarbij helpen?
What the hell - did I - do to deserve - all of this?

Gebruikersavatar
pi
Archmage
Berichten: 9182
Lid geworden op: ma apr 01, 2002 11:00 am
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Bericht door pi » za okt 24, 2009 4:21 am

Oy,

voorbeeld:

[img]http://image.manabase.com/Jester's+Cap+[IA].jpg[/img][img]http://image.manabase.com/Jester's+Cap+[5].jpg[/img]

Sets zijn niet noodzakelijk. Quote voor voorbeeld.

Jammer van alle faal acties, leuk dat je tegen een (erg) bekende speler speelde, jammer dat je verloor. Toch is beste Nederlander lang niet slecht!

mazzel

pi
Je kunt een bijdrage doen aan de kosten van dit forum via deze link.

Gebruikersavatar
Dragonheart
Sorcerer
Berichten: 2422
Lid geworden op: wo sep 04, 2002 4:01 pm
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Bericht door Dragonheart » ma okt 26, 2009 7:23 pm

What the hell - did I - do to deserve - all of this?

Gebruikersavatar
Wilt-Leaf Liege
Adept
Berichten: 291
Lid geworden op: za jul 25, 2009 4:27 am

Bericht door Wilt-Leaf Liege » di okt 27, 2009 1:27 pm

Tof dat je de moeite neemt om dit allemaal op te schrijven. :wink: Vanavond ga ik het rustig eens allemaal lezen.
Luck never gives, it only lends

Plaats reactie