Set Review: New Phyrexia (Blauw en zwart)

In dit forum vind je artikelen die geschreven zijn door onze leden.

Moderators: Dragonheart, Admins & Moderators

Gebruikersavatar
Dragonheart
Sorcerer
Berichten: 2422
Lid geworden op: wo sep 04, 2002 4:01 pm
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Set Review: New Phyrexia (Blauw en zwart)

Bericht door Dragonheart » za apr 23, 2011 4:22 pm

Heyho,

Vandaag ben ik van plan wat te vertellen over de volgende Magic: The Gathering set. De naam van deze set is New Phyrexia. Op dit moment is die niet in de winkel te verkrijgen. De informatie die ik hiervoor gebruik, komt van een zogenaamde spoiler (http://www.gatheringmagic.com/magic-the ... -spoilers/). Helaas kan ik niet garanderen dat deze helemaal foutloos is. Voor iedereen die graag verrast wil worden tijdens de prerelease: stop met lezen!

Ik ga de kaarten in de eerste plaats raten voor constructed. Later zal ik kijken of ik ook limited kan toevoegen. In het geval van constructed beperkt ik mij tot de volgende formaten: Block constructed, Standard en in mindere mate Extended. Voor het raten gebruik ik hetzelfde systeem als Conley Woods. Dat ziet er als volgt uit:

5 : Dit zijn simpelweg fantastische kaarten. Ze zijn in meerdere formaten goed. Het betreft hier vaak door iedereen gewilde rares zoals Tarmogoyf en Umezawa's Jitte. Dit cijfer wordt niet makkelijk weggegeven.

4: Deze kaarten duiken eigenlijk altijd op in decks van de betreffende kleur. Ze worden echter niet in alle formaten gespeeld. Het betreft hier kaarten als Bloodbraid Elf en Baneslayer Angel.

3: De kaarten in deze kategorie vormen de ruggegraat van Standard. Ze zijn vaak beperkt tot een bepaald archetype. Denk aan kaarten als Makeshift Mannequin of Mind Spring.

2: Deze kaarten zijn wat meer beperkt in hun gebruik. Ze duiken op in sideboards of als onderdeel van een combodeck. Dit zijn kaarten zoals Pyromancer's Ascension of Acidic Slime.

1: Dit zijn de onspeelbare kaarten. Heel af en toe duikt een kaart uit deze groep op om een zeer specifieke rol te spelen. One with Nothing is hier een voorbeeld van.

Dan nu de kaarten.

Argent Mutation (2U)
Unc.
Instant
Target permanent becomes an artifact in addition to its other types until end of turn.
Draw a card.
Jana Schirmer & Johannes Voss
27/175

Het effect van deze kaart ziet er behoorlijk beperkt uit. Op dit moment valt me geen enkele bruikbare toepassing in. Ok, de kaart vervangt zichzelf. Maar voor 3 mana? Ik zie het niet gebeuren.

Constructed: 1.

Arm with AEther (2U)
Unc.
Sorcery
Until end of turn, creatures you control gain “Whenever this creature deals damage to an opponent, you may return target creature that player controls to its owner’s hand.”
Austin Hsu
28/175

Aangezien dit een sorcery is, weet je tegenstander voor combat wat er gaat gebeuren. Dan moet je dus beesten hebben die niet geblockt kunnen worden. Indien er wel creatures in de weg liggen dan kan het gebeuren dat er of niks doorheen komt of dat er niks meer over is dat teruggestuurd kan worden. Nog een kaart waarvan ik het nut niet zie.

Constructed: 1.

Blighted Agent (1U)
Com.
Creature – Human Rogue
Infect
Blighted Agent is unblockable.
1/1
Anthony Francisco
29/175

Duidelijk beter dan Plague Stinger. Jammer dat het beest blauw is, maar wellicht brengt deze set voldoende kaarten om deze kleur beter te maken voor infect-decks. Natuurlijk zullen niet alle blauwe decks om infect draaien. Dat zorgt ervoor dat deze kaart een krappe 3 is.

Constructed: 3.

Chained Throatseeker (5U)
Com.
Infect
Chained Throatseeker can’t attack unless defending player is poisoned.
5/5
Stephan Martiniere
30/175

Virueel een 10 aan de voorkant. Daar gaan we weer, 6 mana? Hoor ik daar iemand Titan zeggen? Met andere woorden, ik zie het niet gebeuren.

Constructed: 1.

Chancellor of the Spires (4UUU)
Rare
Creature – Sphinx
You may reveal this card from your opening hand. If you do, at the beginning of the first upkeep, each opponent puts the top seven cards of his or her library into his or her graveyard.
Flying
When Chancellor of the Spires enters the battlefield, you may cast target instant or sorcery from an opponent’s graveyard without paying its mana cost.
5/7
Nils Hamm
31/175

Beurt 1 voor niks 7 kaarten millen? Als dit ding ergens gespeeld gaat worden, dan zal dat een toegewijd "gooi de kaarten in je grafbak" deck zijn. Ik gooi de Titans in de grammofoon.

Constructed: 2.

Corrupted Resolve (1U)
Unc.
Instant
Counter target spell if its controller is poisoned.
Greg Staples
32/175

Dit is een lastige. Een counterspell voor 2 mana is natuurlijk erg goed. Je tegenstander moet eerst wel vergiftigd worden. Juist dat maakt het een stuk lastiger. Ik denk dat een deck met Inkmoth Nexus deze wel wil spelen. Of 4 stuks dan verstandig is, ik weet het niet. Het kan zijn dat ik deze kaart een beetje overwaardeer.

Constructed: 3.

Deceiver Exarch (2U)
Unc.
Creature – Cleric
Flash
When Deceiver Exarch enters the battlefield, choose one – Untap target permanent you control; or tap target permanent an opponent controls.
1/4
Izzy
33/175

Het effect is nuttig. Flash uitermate handig. Een 1/4 moet voor constructed denk ik iets meer kunnen dan dit. In combinatie met Grand Architect zou het nog wel eens iets kunnen worden.

Constructed: 2.

Defensive Stance (U)
Com.
Enchantment – Aura
Enchant creature
Enchanted creature gets -1/+1.
Dan Scott
34/175

Right. Niks te zien hier.

Constructed: 1.

Gitaxian Probe (PU)
Com.
Sorcery
(PU can be paid with U or 2 life.)
Look at target player’s hand.
Draw a card.
Chippy
35/175

Dit ziet er subtiel en zeer interessant uit. Een regelrechte upgrade van Peek. Nu weet je wat je tegenstander heeft zonder dat het een kaart kost. Indien nodig kan het zelfs zonder mana. Dit vind ik een perfect ontworpen kaart. Dat houdt natuurlijk wel in dat de kaart in mijn ogen niet broken is. Een sub-5-status is daarvan het gevolg.

Constructed: 4.

Impaler Shrike (2UU)
Com.
Creature – Bird
Flying
When Impaler Shrike deals combat damage to a player, you may sacrifice it. If you do, draw three cards.
3/1
Nils Hamm
36/175

We leven de droom. Hij valt aan en je trekt 3 kaarten. Voor 4 mana krijg je dus een Lava Spike en een Concentrate een beurt later dan die laatste normaalgesproken zou komen. Maar... Tussendoor heb je een 3/1 flyer. Die eerst moet blijven leven en dan nog schade aan de tegenstander moet doen. Uhm. Lastig. Het klinkt plotseling minder goed. De droom is uit.

Constructed: 1.

Jin-Gitaxis, Core Augur (8UU)
Myth.
Legendary Creature – Praetor
Flash
At the beginning of your end step, draw seven cards.
Each opponent’s maximum hand size is reduced by seven.
5/4
Eric Deschamps
37/175

Ok. De abilities op dit ding zijn echt ziek. Dat je voor deze prijs de Praetor als instant mag spelen, vind ik niet meer dan terecht. Het is precies die prijs die het hem doet. 10... Een deck dat dit ding op een betrouwbare manier weet te spelen voor beurt oneindig is gelukkig.

Constructed: 2.

Mental Misstep (PU)
Unc.
Instant
(PU can be paid with either U or 2 life.)
Counter target spell with converted mana cost 1.
Erica Yang
38/175

Deze wordt natuurlijk beter naarmate er meer kaarten van 1 gespeeld worden. Hieruit volgt dat de kaart beter wordt in een formaat dat ouder is. Natuurlijk helpt deze om een hoop vervelende kostenloze kaarten te counteren. Ik vraag me echter af of er voldoende targets voor dit ding zijn om hem in Standard of Block te spelen.

Constructed: 3.

Mindculling (5U)
Unc.
Sorcery
You draw two cards and target opponent discards two cards.
Cos Koniotis
39/175

Een 4-voor-1 mits je tegenstander tenminste 2 kaarten heeft. Dat het niet als instant kan is erg jammer. Je betaalt hier 6 mana voor. Hey wacht, wat was er alweer met 6 mana... Hmmm.

Constructed: 1.

Numbing Dose (3UU)
Com.
Enchantment – Aura
Enchant artifact or creature
Enchanted permanent doesn’t untap during its controller’s untap step.
At the beginning of the upkeep of enchanted permanent’s controller, that player loses 1 life.
Brad Rigney
40/175

Het houdt een beest van je lijf en maakt de tegenstander langzaam dood. In de vorm van een creature-enchantments is removal erg kwetsbaar. Om er dan 5 mana voor te betalen is helemaal belachelijk.

Constructed: 1.

Phyrexian Ingester (6U)
Rare
Creature – Beast
Imprint – When Phyrexian Ingester enters the battlefield you may exile target nontoken creature.
Phyrexian Ingester gets +X/+Y, where X is the exiled creature’s power and Y is its toughness.
3/3
Chris Rahn
41/175

Hallo veel te dure Faceless Butcher. 7 mana? Voor dit?

Constructed: 1.

Phyrexian Metamorph (3PU)
Rare
Artifact Creature – Shapeshifter
(PU can be paid with either U or 2 life)
You may have Phyrexian Metamorph entes the battlefield as a copy of any creature or artifact on the battlefield, except it’s an artifact in addition to its other types.
0/0
42/175

Clone ontmoet Sculpting Steel. Dat voor een mana minder. Er zijn 2 nadelen. Om te beginnen kost het 2 leven indien je dit voor 3 mana gaat proberen. Tenslotte is het een artifact en daarmee makkelijker te verwijderen. Toch denk ik dat dit een nette upgrade van Clone is. En je kunt hem natuurlijk in ieder deck spelen. Ik twijfel tussen de 3 en de 4. Voor nu het voordeel van de twijfel.

Constructed: 4.

Psychic Barrier (UU)
Com.
Instant
Counter target creature spell. Its controller loses 1 life.
Dan Scott
43/175

Een verbeterde Essence Scatter. Na ja, verbeterd? Ik denk het niet. Dat ene leventje weegt echt niet op tegen de lastige manacost. Het deck dat deze het best kan gebruiken is monoblauw. Dat redt deze kaart van onspeelbaarheid.

Constructed: 2.

Psychic Surgery (1U)
Rare
Enchantment
Whenever an opponent shuffles his library, you may look at the top two cards of that players library. You may exile one of those cards. Then put the rest on top of the library in any order.
Anthony Francisco
44/175

Het is mogelijk om je tegenstander eens willekeurig te ergeren met deze kaart. Eigenlijk doet hij niks. Een kaart en 2 mana spenderen aan niks? Geen winnende strategie.

Constructed: 1.

Spined Thopter (2PU)
Com.
Artifact Creature – Thopter
(PU can be paid with U or 2 life.)
Flying
2/1
Pete Venters
45/175


Een 2/1 flyer voor 3 is redelijk nutteloos. Zelfs met "korting" ontkomt hij niet aan dat oordeel.

Constructed: 1.

Spire Monitor (4U)
Com.
Creature – Drake
Flash
Flying
3/3
Daniel Ljunggren
46/175

Echt? Ok, je kunt je 3/3 flyer als een instant spelen. Whoopie. En dat voor maar liefst 5 mana? Ik denk dat ik verwend ben.

Constructed: 1.

Tezzeret’s Gambit (3PU)
Unc.
Sorcery
(PU can be paid with U or 2 life.)
Draw two cards, then proliferate.
Karl Kopinski
47/175

Zonder dat proliferate was het makkelijk geweest. Grappig dat iedere kleur 2 kaarten kan trekken. Natuurlijk bestaan er mensen die daar nooit genoeg van krijgen. Maar dat alleen is niet genoeg. Het is dat woordje na het "then" dat de kaart interessant maakt. Er zijn voldoende voorbeelden te verzinnen van permanents die graag een countertje extra hebben. Ik verwacht deze kaart daarom vaak tegen te komen.

Constructed: 3.

Vapor Snag (U)
Com.
Instant
Return target creature to its owner’s hand. It’s controller loses 1 life.
Raymond Swanland
48/175

Unsummon is niet een kaart die je veel in constructed tegen gaat komen. Er staan mij zeker geen recente gevallen bij dat dit anders is geweest. In het geval van deze kaart verliest de ontvanger een leven. Dat maakt dit nog steeds geen goede kaart.

Constructed: 1.

Viral Drake (3U)
Unc.
Creature – Drake
Flying
Infect (This creature deals damage to creatures in the form of -1/-1 counters and to players in the form of poison counters.)
3U : Proliferate. (You choose any number of permanents and/or players with counters on them, then give each another counter of a kind already there.)
1/4
Lars Grant-West
49/175

Hmmm. Weer niet eenvoudig. Een vliegende infectman is aardig. Maar 1/4 is dan wat minder. Alweer die proliferate-ability. Vier betalen om te gebruiken lijkt veel, maar ik denk dat het in de praktijk wel mee zal vallen. Als deze al gespeeld gaat worden, dan verwacht ik hem zeker niet in alle blauwe decks. Eigenlijk verwacht ik hier weinig van.

Constructed: 2.

Wing Splicer (3U)
Unc.
Creature – Human Artificer
When Wing Splicer enters the battlefield, put a 3/3 colorless Golem artifact creature token onto
the battlefield.
Golem creatures you control have flying.
1/1
Kev Walker
50/175

Hier hebben we al eerder iets van gezien. Een Golem-ish deck komt dichterbij... Tokens en Jace combineren nog steeds niet. Twee lichamen met gecombineerd een acceptabele efficienty. Evasion voor het token. Ik weet het niet.

Constructed: 2.

Xenograft (4U)
Rare
Enchantment
When Xenograft enters the battlefield, choose a creature type.
Creatures you control are the chosen creature type in addition to their other types.
Daniel Ljunggren
51/175

Gelukkig weet ik dit dan wel. Braak.

Constructed: 1.

Blind Zealot (1BB)
Com.
Creature – Cleric Human
Intimidate (This creature can’t be
blocked except by artifact creatures and/or creatures that share a color with it.)
Whenever Blind Zealot deals combat damage to a player, you may sacrifice it. If you do, destroy target creature that player controls.
2/2
Jana Schirmer & Johannes Voss
52/175

Aangezien dit een 2/2 voor 3 is, lijkt deze beter dan de eerder besproken blauwe 3/1 voor 4. Het probleem blijft hetzelfde. Blijven leven, schade doen. Intimitate wordt slechter indien er meer artifact creatures gespeeld gaan worden. Ik heb er iets teveel gezien. Meer zwart: ook een probleem. Een heel kleine beetje potentie zit er wel in. Sideboard of zo.

Constructed: 2.

Caress of Phyrexia (3BB)
Unc.
Sorcery
Target player draws three cards, loses 3 life, and gets three poison counters.
Karl Kopinski
53/175

Lijkt me een beetje te pijnlijk op jezelf. Die kaarten weggeven aan je tegenstander vind ik ook een raar idee. Je moet wel erg veel moeite doen om dat nadeel weg te poetsen. Komt daar nog eens bij dat 5 mana best veel is. Doe maar niet.

Constructed: 1.

Chancellor of the Dross (4BBB)
Rare
Creature – Vampire Horror
You may reveal this card from your opening hand. If you do, at the beginning of your first upkeep, each opponent loses 3 life, then you gain life equal to the life lost this way.
Flying, lifelink
6/6
Stephan Martiniere
54/175

Het beest dat je hiermee krijgt is niet eens heel slecht. Wat dat kost is een overduidelijk nadeel. Grave Titan. Daar. Ik heb het gezegd.

Constructed: 1.

Dementia Bat (4B)
Com.
Creature – Bat
Flying
4B, Sacrifice Dementia Bat: Target player discards two cards.
2/2
Daarken
55/175

Daar wordt je stil van. Het beest zelf is irrelevant. Tien mana betalen om iemand 2 kaarten weg te laten gooien is slecht. Meer is er niet.

Constructed: 1.

Despise (B)
Unc.
Sorcery
Target opponent reveals his or her hand. You choose a creature or planeswalker card from it. That player discards that card.
Terese Nielsen
56/175

Ostracize upgrade. Nu: wel speelbaar! Planeswalkers zijn een groot probleem voor nagenoeg ieder deck in constructed. Hier is een oplossing. Werkt niet altijd. Voor de rest klopt het helemaal. Bescheiden manacost: check. Heerlijk.

Constructed: 4.

Dismember (1PBPB)
Unc.
Instant
(PB can be paid with either B or 2 life.)
Target creature gets -5/-5 until end
of turn.
Terese Nielsen
57/175

Removal voor iedere kleur. Indien nodig met maar 1 mana. Wow. Maar dan... Ik denk niet dat het verstandig is om deze kaart 4 keer te spelen in decks die geen zwarte mana kunnen maken. Dan hakt het verlies in levens er wel erg hard in. Decks die wel zwarte mana maken hebben alternatieven die in een aantal gevallen beter zijn dan deze kaart. En... tja... denk aan de Titans.

Constructed: 3.

Enslave (4BB)
Unc.
Enchantment – Aura
Enchant creature
You control enchanted creature.
At the beginning of your upkeep, enchanted creature deals 1 damage to its owner.
Chris Rahn
58/175

Dit is net iets te duur voor een Control Magic. Volition Reins pakt dan tenminste nog bijna alles dat je kunt verzinnen. Misschien in het sideboard van een monozwart deck. Dat is meteen het enige dat ik kan verzinnen.

Constructed: 1.

Entomber Exarch (2BB)
Unc.
Creature – Cleric
When Entomber Exarch enters the
battlefield, choose one – Return
target creature card from your graveyard to your hand; or target opponent reveals his or her hand, you choose a noncreature card from it, then that player discards that card.
2/2
Svetlin Velinov
59/175

Dankzij de ingebouwde Duress zie ik nog een kans voor deze kaart. Dat geldt dan met name voor Block. Een Gravedigger is niet wat je wil in Constructed.

Constructed: 2.

Evil Presence (B)
Com.
Enchantment – Aura
Enchant land
Enchanted land is a Swamp.
Scott Chou
60/175

Nee. Gewoon niet doen.

Constructed: 1.

Geth’s Verdict (BB)
Com.
Instant
Target player sacrifices a creature and loses 1 life.
Whit Brachna
61/175

Een goede kaart. In een ander formaat of zo. Het komt te weinig voor dat de tegenstander precies 1 beest heeft en dat je precies dat beest weg wil hebben. Ik ben bang dat dit niet het moment is voor deze kaart.

Constructed: 2.

Glistening Oil (BB)
Rare
Enchantment – Aura
Enchant creature
Enchanted creature has infect.
At the beginning of your upkeep, put a -1/-1 counter on enchanted creature.
When Glistening Oil goes to the graveyard from the battlefield, return Glistening Oil to its owner’s hand.
Steven Belledin
62/175

Jippie, een Phyresis die terug komt!

Constructed: 1.

Grim Affliction (2B)
Com.
Instant
Put a -1/-1 counter on target creature, then proliferate.
Erica Yang
63/175

Effectief -2/-2 op een beest. Dat is matig voor 3 mana. Er is proliferate in deze mix. Indien je een target kunt vinden.

Constructed: 2.

Ichor Explosion (5BB)
Unc.
Sorcery
As an additional cost to cast Ichor Explosion, sacrifice a creature.
All creatures get -X/-X until end of turn, where X is the sacrificed creature’s power.
James Ryman
64/175

De kans is natuurlijk groot dat er toch een beest bij jou ligt tegen de tijd dat je dit kunt betalen. Natuurlijk kost dit veel te veel. Zeven mana en een beest? Ben je mal?

Constructed: 1.

Life’s Finale (4BB)
Rare
Sorcery
Destroy all creatures, then search target opponent’s library for up to three creature cards and put them into his or her graveyard. Then that player shuffles his or her library.
Svetlin Velinov
65/175

Weer iets dat duur is. Je komt zo van 4 Titans af. Dat is iets. Misschien dat dit in Block iets doet. Maar daar heb je dan weer geen Titans. Echter wel dure dingen in overvloed!

Constructed: 2.

Mortis Dogs (3B)
Com.
Creature – Hound
Whenever Mortis Dogs attacks, it gets +2/+0 until end of turn.
When Mortis Dogs is put into a graveyard from the battlefield, target player loses life equal to its power.
2/2
Chippy
66/175

Hey, een Murkdweller!

Constructed: 1.

Parasitic Implant (3B)
Com.
Enchantment – Aura
Enchant creature
At the beginning of your upkeep, enchanted creature’s controller sacrifices it and you put a 1/1 colorless Myr artifact creature token onto the battlefield.
Jason Felix
67/175

Vier mana voor een spell die uiteindelijk iets verwijderd. In de tussentijd kan vanalles misgaan. Je krijgt een 1/1 Myr token als beloning. Het lijkt me duidelijk dat de nadelen je doen vergeten dat er voordelen zijn.

Constructed: 1.

Phyrexian Obliterator (BBBB)
Myth.
Creature – Horror
Trample
Whenever a source deals damage to Phyrexian Obliterator, that source’s controller sacrifices that many permanents.
5/5
Todd Lockwood
68/175

Een omgekeerd Phyrexian Negator. De verbeterde versie zeggen we maar. Wat het beest betreft klopt dit helemaal. Dat is een zeer vervelend mannetje. De manacost is de andere kant van het verhaal. Eigenlijk uitsluitend speelbaar in monozwarte decks. Dezelfde kleur die infect en vampieren wil spelen. Bovendien een kleur met een achilleshiel in de vorm van enchantments en artifacts. Alles bij elkaar zal dit de Obliterator ervan weerhouden een echte topper te worden.

Constructed: 3.

Pith Driller (4PB)
Com.
Artifact Creature – Horror
(PB can be paid with either B or 2 life.)
When Pith Driller enters the battlefield, put a -1/-1 counter on target creature.
2/4
Nils Hamm
69/175

Een beetje te duur voor wat je krijgt. Het mannetje is niet indrukwekkend en het effect in weinig gevallen relevant.

Constructed: 1.

Postmortem Lunge (XPB)
Unc.
Sorcery
(PB can be paid with either B or 2 life.)
Return target creature card with converted mana cost X from your graveyard to the battlefield. It gains haste. Exile it at the beginning of the next end step.
Daarken
70/175

Je betaalt dus altijd meer dan het beest in eerste instantie gekost heeft. Lijkt me geen goed idee. Als instant was dit misschien nog wel grappig geweest.

Constructed: 1.

Praetor’s Grasp (1BB)
Rare
Sorcery
Search target opponents library for a card and exile it face down. Then that player shuffles his or her library. You may look at and play that card for as long as it remains exiled.
Steve Argyle
71/175

Omdat je tevoren niet weet wat je tegenstander precies speelt, lijkt het mij riskant een effect als dit maindeck te spelen. Om het de moeite waard te maken, moet je de mogelijkheid hebben de kaart die je kiest te spelen. In de mirror lijkt me dit wel mogelijk. Zeker als oplossing voor planeswalkers van de tegenstander.

Constructed: 2.

Reaper of Sheldred (4U)
Unc.
Creature – Horror
Infect (This creature deals damage to creatures in the form of -1/-1 counters and to players in the form of poison counters.)
Whenever a source deals damage to Reaper of Sheoldred, that source’s controller gets a poison counter.
2/5
Stephan Martiniere
72/175

Vijf mana is duur voor dit effect. Het beest kan enigszins hinderlijk zijn indien je tegenstander geen removal speelt. Maar dan nog zijn er veel betere kaarten voor deze hoeveelheid mana.

Constructed: 1.

Sheoldred, Whispering One (5BB)
Myth.
Legendary Creature – Praetor
Swampwalk
At the beginning of your upkeep, return target creature card from your graveyard to the battlefield.
At the beginning of each opponent’s upkeep, that player sacrifices a creature.
6/6
Jana Schirmer & Johannes Voss
73/175

Ja. Ook deze 7-mana-kaart heeft een aantal waanzinnige abilities. Het is nu wel duidelijk dat Praetor een soort dure Titan moet zijn.

Constructed: 2.

Surgical Extraction (PB)
Rare
(PB can be paid with either B or 2 life.)
Choose target card in a graveyard other than a basic land card. Search its owner’s graveyard, hand, and library for any number of cards with the same name as that card and exile them. Then that player shuffles his or her library.
Greg Staples
74/175

Hoera! Nu kan ieder deck Extirpate spelen! Ik begrijp dat je deze kan spelen wanneer een fantastische kaart van je tegenstander op de een of andere manier in de grafbak belandt. Het is fijn om van die Vengevine af te zijn. Er zijn situaties te verzinnen die geweldig uitpakken na het spelen van deze kaart. Aan de andere kant zal het in de meeste gevallen keihard kaartnadeel zijn. Als het even kan, vermijd ik kaarten die zo reactief zijn als deze. Ik kan me voorstellen dat Surgical Extraction in een sideboard terecht komt als specifieke graveyardhate.

Constructed: 2.

Toxic Nim (4BB)
Com.Creature – Zombie
Infect (This creature deals damage to creatures in the form of -1/-1 counters and to players in the form of poison counters.)
B: Regenerate Toxic Nim.
4/1
Karl Kopinski
75/175

Laten we eens kijken. Dezelfde manacost als Grave Titan. Grofweg 6 power minder en 9 toughness. Maar hij heeft infect en hij kan regenereren. Jammer, maar helaas.

Constructed: 1.

Vault Skirge (1PB)
Com.
Artifact Creature – Imp
(PB can be paid with either B or 2 life.)
Flying
Lifelink
1/1
Brad Rigney
76/175

Ik denk dat er betere artifacts zijn voor 1 mana. Het lichaam van dit beest is zelden relevant.

Constructed: 1.

Whispering Specter (1BB)
Unc.
Creature – Specter
Flying
Infect
Whenever Whispering Specter deals combat damage to a player, you may sacrifice it. If you do, that player discards a card for each poison counter he or she has.
1/1
Jason Felix
77/175

Ondanks het feit dat wederom het eindeffect met een vertraging behaald zal worden, zag ik potentie voor deze kaart. Tot ik bij het deel met power en toughness kwam. Dat is helaas niet acceptabel.

Constructed: 1.
What the hell - did I - do to deserve - all of this?

Plaats reactie