Graag tips voor het verkopen van mijn verzameling

De plaats voor onderwerpen binnen Magic: the Gathering die je niet in andere fora kwijt kunt.

Moderator: Admins & Moderators

Plaats reactie
robertmtg
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: vr feb 17, 2017 4:19 pm

Graag tips voor het verkopen van mijn verzameling

Bericht door robertmtg » vr feb 17, 2017 4:21 pm

Hi,

Ik wil mijn (oude) Magic the Gathering verzameling verkopen.
Ik zou graag tips willen hoe ik dit het beste kan doen.
De verzameling bestaat uit 3914 kaarten tussen Revised en Judgement (1994-2002)
http://mtgcollectionbuilder.com/collections/15770
Alles zit in 5 ultra pro mappen en platinum bladen.
Per kleur/set/alfabetisch gesorteerd.

De kwaliteit van de kaarten is over het algemeen goed, maar er zijn met sommige ook wel gespeeld, dus ook wel wat slijtage soms zichtbaar.

Kan ik dit het beste op marktplaats aanbieden, of zijn er betere plekken?
En wat voor prijs kan ik hier ongeveer voor vragen?

Ik heb ook nog 36 Mirrodin en 36 Darksteel (ongeopende) booster packs. Wat is hier een ok prijs voor?

Robert

Gebruikersavatar
pi
Archmage
Berichten: 9182
Lid geworden op: ma apr 01, 2002 11:00 am
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Graag tips voor het verkopen van mijn verzameling

Bericht door pi » za feb 18, 2017 2:58 pm

Als je wilt kan ik het doornemen en een bod doen. Ik ben een fanatieke verzamelaar en zal wat meer geven voor kaarten die ik nog zoek, de rest is om door te verkopen. Ik zal praktisch gezien waarschijnlijk iets boven wat je van handelaren kan verwachten ziten met wat ik kan geven. Ik koop normaliter een paar verzamelingen per jaar.

Ik vind mtgcollectionbuilder.com niet echt handig om door te kijken, eigenlijk wil een koper een lijst van je duurdere kaarten zien, niet alle andere kaarten. Daarnaast geeft de site je een waarde op basis van alle kaarten en retail prijzen, waardoor je veel hoger uitkomt dan je werkelijk zult kunnen krijgen in 1x, wat nogal een vertekend beeld geeft. Ik zie een waarde indicatie van $735, het zou me niet verbazen als een reeele waarde onder de helft daar van zit. Dit hangt natuurlijk ook nog verder samen met de staat van de kaarten. Het is mijn ervaring dat de meeste mensen die hun verzameling verkopen overschatten hoe goed de staat is (al kan dat in jou geval natuurlijk heel goed anders zijn).

Zitten je boosters nog in dichte boosterboxes of zijn ze los? Dit scheelt aardig in de waarde omdat er toendertijd manieren waren om de dure pakjes uit een box te halen (het zogenaamde box mapping) en daarom losse pakjes vaak niet vertrouwd worden als ze niet van een reputabele bron komen zoals een winkel. Een dichte box Mirrodin zou je voor ongeveer €300 kunnen kopen terwijl een los pakje zo'n €6 zal kosten (6x36=€216). Voor Darksteel is dat ongeveer €400 voor een box en ongeveer €10 voor een los pakje. Dit zijn verkoopsprijzen, een koper zal daaronder willen zitten zodat hij ook winst kan maken. Aangenomen dat het om dichte dozen gaat vermoed ik dat je aan zo'n €450 voor ze samen zou moeten denken bij een verzamelings verkoop (dat lijkt een flinke winstmarge, maar de koper wil ze waarschijnlijk snel doorverkopen om zijn geld snel terug te zien en zal ze daarom waarschijnlijk lager dan gangbaar prijzen, ook heeft hij verzendkosten en eventuele kosten voor gebruik van het platform waarop hij verkoopt, dat is vaak zo'n 10%).

Als je het in 1x wil verkopen is aan mij het makkelijkst, Marktplaats is ook zeker het proberen waard, als je mazzel hebt vind je wat goudzoekers die tegen elkaar op gaan lopen bieden (zet om die reden nooit je volledige lijst van kaarten er bij, maar alleen de hoogtepunten!). Veel betere plekken zijn er eigenlijk niet tenzij je de kaarten los gaat verkopen, maar dan heb je er ook meer werk en kosten van. Ik zou eventueel wel overwegen de pakjes en de kaarten te scheiden, al zou ik zelf in beide wel geintresseerd zijn.
Je kunt een bijdrage doen aan de kosten van dit forum via deze link.

Plaats reactie