Token

Vragen over Magic: the Gathering? Of kom je ergens niet uit? Stel hier je vragen met betrekking tot de spelregels van Magic the Gathering.

Moderator: Admins & Moderators

Plaats reactie
jorg
Adept
Berichten: 225
Lid geworden op: zo jul 25, 2010 10:00 am
Locatie: Tilburg

Token

Bericht door jorg »

Gaat een "token" naar de graveyard als die ge-sacced ge-destroyed wordt, of op welke manier dan ook dood gaat?
Played not for a long time, but is's still a nice game!
Gebruikersavatar
Donnie Darko
Wizard
Berichten: 615
Lid geworden op: zo okt 04, 2009 6:57 pm
Locatie: Driebergen

Re: Token

Bericht door Donnie Darko »

Hij gaat naar de graveyard ja, maar daarna verdwijnt hij. Dus bijv. een creature token triggert wel 'put in to a graveyard' (oude 'leaves play') abilities zoals nether traitor, maar bjiv. mortivore wordt niet sterker omdat het token niet in de graveyard zit/blijft...
Work is the curse of the drinking class
jorg
Adept
Berichten: 225
Lid geworden op: zo jul 25, 2010 10:00 am
Locatie: Tilburg

Re: Token

Bericht door jorg »

Maar kun je een token dat naar de graveyard gaat dan met een instant "gebruiken" of bijvoorbeeld als een beest de ability heeft: 0: Remove a creature card from your graveyard from the game and regenarate this creature?
Played not for a long time, but is's still a nice game!
Gebruikersavatar
ixo
Wizard
Berichten: 840
Lid geworden op: wo jun 04, 2008 12:30 am
Locatie: Breda

Re: Token

Bericht door ixo »

als je token op de battlefield lethal damage krijgt zou die dood gaan en naar de gy gaan in de clean up step. je met regenerate zeggen dat ie blijft, maar dat is in het geval dat de token lethal damage krijgt en dan nog op het veld ligt. als hij in de gy ligt token of geen token hij blijft dan in de gy (token verdwijnt gewoon)

dus in jouw geval zal het zijn token krijgt lethal damage, jij kiest voor de 0 ability removed een creature card en regenerate token tijdens de clean up step.
Tap yourself

When you are Tapped, Slap your face.
You received a Lethal Blow.

Quote: cigarettes are a lot like hamsters, perfectly harmless until you stick one in your mouth and lit it on fire.
Gebruikersavatar
altx
Wizard
Berichten: 1225
Lid geworden op: do jun 05, 2008 9:21 pm

Re: Token

Bericht door altx »

jorg schreef:Maar kun je een token dat naar de graveyard gaat dan met een instant "gebruiken" of bijvoorbeeld als een beest de ability heeft: 0: Remove a creature card from your graveyard from the game and regenarate this creature?
Een token geldt voor de regels niet als kaart èn ligt niet lang genoeg in de graveyard om een ability op te kunnen spelen. Op het moment dat state-based actions gecheckt worden, verdwijnt hij namelijk definitief.

Dus als je probeert het token te removen uit je graveyard, dat werkt niet.
Iron Maiden's gonna get you

Scream for mercy // He laughs as he's watching you bleed // Killer behind you // His blood lust defies all his needs // Look out I'm coming for you!
Gebruikersavatar
pi
Archmage
Berichten: 9184
Lid geworden op: ma apr 01, 2002 11:00 am
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Token

Bericht door pi »

Donnie Darko schreef:Hij gaat naar de graveyard ja, maar daarna verdwijnt hij. Dus bijv. een creature token triggert wel 'put in to a graveyard' (oude 'leaves play') abilities zoals nether traitor, maar bjiv. mortivore wordt niet sterker omdat het token niet in de graveyard zit/blijft...
Leaves play is echt wat anders, ook vroeger was er een onderscheid tussen leaves play and is put into the graveyard. Zie bv Thalakos Seer en Femeref Enchantress.
ixo schreef:als je token op de battlefield lethal damage krijgt zou die dood gaan en naar de gy gaan in de clean up step. je met regenerate zeggen dat ie blijft, maar dat is in het geval dat de token lethal damage krijgt en dan nog op het veld ligt. als hij in de gy ligt token of geen token hij blijft dan in de gy (token verdwijnt gewoon)
dus in jouw geval zal het zijn token krijgt lethal damage, jij kiest voor de 0 ability removed een creature card en regenerate token tijdens de clean up step.
De cleanup step is echt veel en veel te laat om creatures in je graveyard te doen of om te regeneraten (dat is pas helemaal aan het eind van je beurt). Creatures gaan onmiddelijk dood in de combat damage step en moeten dan al een regeneration shield hebben om dit te voorkomen.

Ik denk dat het antwoord van altx degene was die gezocht werd. Die is ook als enige volledig correct.
Je kunt een bijdrage doen aan de kosten van dit forum via deze link.
Plaats reactie