Waar kan je het beste je kaarten verkopen?

Is er een ruil misgelopen? Meld hier eventuele 'Bad Traders'.

Moderator: Admins & Moderators

Plaats reactie
loeki
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: ma jan 21, 2013 11:52 am

Waar kan je het beste je kaarten verkopen?

Bericht door loeki »

hallo mensen,

ik wil magic kaarten gaan verkopen maar via welke wegen kan je dat het besten doen?

mijn vrienden zijn allemaal verzamelaars of waren verzamelaars.
nu hebben ze mij gevraagd of ik hun dubbelen en/of hun verzamelingen te verkopen.

waarvan ik weet dat magic kaarten verkoopen:
- marktplaats
- magicmarket
- ebay
- spelkwatier

mijn ervaringen:

marktplaast: veel bieders die niets kopen maar alleen maar bieden.
magicmarket: veel producten waardoor prijzen laag zijn.
ebay: weinig kopers voor magic kaarten
spelkwatier: kan je niet alles kwijt + de meest lage prijsen.

hebben jullie nog tips of tricks voor het verkopen?
en wat zijn jullie belevingen?

graag hoor ik van jullie!
Gebruikersavatar
pi
Archmage
Berichten: 9184
Lid geworden op: ma apr 01, 2002 11:00 am
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Waar kan je het beste je kaarten verkopen?

Bericht door pi »

Mij werd dezelfde vraag gesteld via PM, loeki gaf aan 6000 kaarten te hebben:
Ik wil je als eerste een idee geven van de waarschijnlijke waarde van je kaarten.

Er is helaas geen beste manier voor het verkopen van kaarten. 6000 kaarten zegt niks over de samenstelling van die kaarten. Zijn het 6000 commons of basic landjes dan heeft het vrijwel geen waarde en is je beste actie waarschijnlijk bij een winkel binnen lopen en vragen wat ze er voor geven, aan de andere kant, als dat bij wijze van spreken 6000 Black Lotussen zijn (de duurste normale magic kaart) dan zou je ze veel beter zelf los kunnen verkopen om er het meeste uit te halen. Waarschijnlijk is het beide niet en is het een vrij normale verzameling, dus met 1 rare, 3 uncommons en 11 commons per boosterpack zou je ongeveer verwachten dat je zo'n 400 rares hebt. Een klein deel daarvan is waarschijnlijk daadwerkelijk echt wat waard.

Uitgegaan dat het voorgaande waar is dan zou je ideale koper een beginnende speler zijn die met veel van je kaarten wat kan, maar in de praktijk zijn die lastig te vinden en zoeken die vaak iets kleinere verzamelingen. Wat ik zelf meestal aan hou is dat elke verzameling die duurder is dan €1xaantal rares wel zeer bijzondere kaarten mag bevatten om het waard te zijn (ik koop af en toe verzamelingen). In dit geval zou mijn bovenschatting van de waarde van je verzameling dus zo'n 400 zijn, daarnaast zijn er genoeg kaarten die vrijwel niks waard zijn, mijn onderschatting voor 6000 kaarten die echt vrijwel niks waard zijn is zo'n 60, maar meer informatie zou nodig zijn om te bepalen hoe correct die schatting is (waarschijnlijk zit het ergens daar tussen in). Als ik dan naar de inhoud van de verzameling zou kijken dan zou ik zoeken naar kaarten waar ik zelf wat aan heb of die waarschijnlijk goed te verkopen zijn en min of meer een bod doen gebaseerd op de waarde van die kaarten (waarbij je er vanuit moet gaan dat je koper sowieso ruim onder de winkelwaarde zal rekenen, van 50-60% winkelprijs moet je niet gek opkijken).

Dit is voor een vrij standaard verzameling, in welk geval je voor jezelf moet beslissen hoeveel tijd en moeite je er aan wilt besteden. Persoonlijk zou ik een verzameling zoals ik hiervoor beschreef als geheel verkopen. In dat geval zijn dit je opties:

- Een winkel een bod laten doen.
- Spelers in de buurt proberen te vinden en kijken of een van hun misschien een bod wil doen.
- Het online aanbieden op algemene veiling sites zoals ebay, marktplaats of speurders.
- Het online aanbieden op een gespecialiseerd forum of site, bijvoorbeeld hier op het forum.

Als je direct aan een speler verkoopt die het graag wilt ga je natuurlijk het meeste er voor krijgen. Optie 2 en 4 zijn waarschijnlijk het best, optie 3 is te doen en optie 1 levert waarschijnlijk het minst op.

Als het nou het geval zou zijn dat je veel dure kaarten hebt en ook beschikking hebt over een hoeveelheid tijd dan kan het misschien een beter idee zijn om in eerste instantie je dure kaarten los te verkopen. Het voordeel is dan dat je meer kans hebt iemand te vinden die ze echt wil en daardoor een hogere prijs te krijgen. De overblijfselen kun je dan alsnog zoals hiervoor beschreven verkopen. De totaalprijs zal waarschijnlijk hoger uitvallen, maar gaat ten kostte van de tijd die je er aan besteed. De losse kaarten kun je ook aanbieden zoals hiervoor beschreven, maar let wel op dat als je ze op een gespecialiseerde site plaatst deze site wel losse verkoop toestaat (vooral winkels kunnen hier een groot punt van maken, hier op het forum is het geen probleem).

(...)

Ik zie heel vaak dat mensen verzamelingen hebben en deze of veel te hoog of veel te laag schatten, met name veel te hoog omdat ze naar online winkels kijken en te laag als ze er echt helemaal uit zijn en geen moeite willen doen. Met de eerste groep is het altijd heel lastig onderhandelen (die kaart waarvan de verkoper denkt dat hij 20 euro waard is maar voor 10 euro kunnen tellen valt nooit zo goed...), terwijl het bij de tweede groep meer oneerlijk is voor hun omdat het dan vaak te laag eindigt (er wordt uiteindelijk toch vooral geboden op wat bekend is, dus als er dan nog heel veel duurs verstopt zit omdat die persoon die kaarten niet gemeld heeft dan is dat een heel leuke verassing voor de koper die een beetje jammer is voor de verkoper).

(...) (loeki merkte op dat hij blij zou zijn met 10 cent/kaart)

Ik heb wel eens een verzameling overgenomen die dat waard was, maar 10 cent per kaart klinkt hoog. De gangbare bulk prijs voor een random Magic kaart is minder dan 1 cent, bulk rares zijn ook maar 10 cent. Maar, het is niet onmogelijk, ik wil je alleen wel een realistisch beeld geven: ik schat dat 95% van de verzamelingen die ik zie 10 cent per kaart niet haalt.

Het is niet voor niks dat mijn bovenschatting 400 euro was. In mijn ervaring is het vrijwel alleen mogelijk op 10 cent gemiddeld te komen als je in het prille begin van Magic pakjes kocht ('93-'94, die sets hebben gemiddeld genomen veel meer dure kaarten), toevallig heel veel van de Portal 3 Kingdoms set hebt geopend (erg zeldzame set, dus ook weer dure kaarten) of vaak losse kaarten hebt gekocht en geruild (dus dat je veel meer goede kaarten hebt dan je normaal uit boosters zou halen). Ok, er is een 4e manier, je kunt ook gigantisch veel geluk hebben gehad bij het openen van pakjes, maar dat is statistisch gezien een beetje onwaarschijnlijk ;).
De hamvraag is (nog steeds) wat zit er in de verzameling. De beste strategie is namelijk volledig afhankelijk van wat je aan te bieden hebt.

Full disclosure: ik heb ook aangegeven eventueel misschien intresse te hebben de verzameling over te nemen afhankelijk van wat er in zit.
Je kunt een bijdrage doen aan de kosten van dit forum via deze link.
Plaats reactie